ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πριν σταθμεύσεις σε μπλε χώρο …ξανασκέψου το!

Πριν σταθμεύσεις σε μπλε χώρο …ξανασκέψου το!

Μετά από τελευταία συνεχιζόμενα περιστατικά όπου οι χώροι στάθμευσης αναπήρων, καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα και οδηγούς που απερίσκεπτα και χωρίς συνείδηση καταπατούν τα δικαιώματα των ΑμΕΑ συμπολιτών μας, η αστυνομία προσπάθησε μέσα από ένα βίντεο που έφτιαξε να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς οι όποιοι σταθμεύουν στους μπλε χώρους χωρίς να είναι άτομα ΑμΕΑ.

Οι γαλάζιοι χώροι σταθμεύσεις είναι μόνο για άτομα με αναπηρία. Παρόλα αυτά κάποιοι οδηγοί σταθμεύουν με ανευθυνότητα και καθόλου σεβασμό προς τους συμπολίτες τους που πραγματικά τα χρειάζονται.

Η αστυνομία Κύπρου προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να αφήνουν τον μπλε χώρο για άτομα που τον χρειάζονται έφτιαξε το πιο κάτω βίντεο.

Τα άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ) είναι δυσκολονόητα και οι μπλε χώροι βρίσκονται κοντά σε εισόδους και εξόδους ώστε να διευκολύνονται οι κινήσεις και οι μετακινήσεις τους, αλλά και η ζωή τους.

Εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και παράνομη η στάθμευση σε τέτοιους χώρους από τους μη δικαιούχους, και στερεί την εύκολη διακίνηση των ατόμων που την χρειάζονται αλλά και το δικαίωμα ζωής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top