LIKE ONLINE

Έναρξη Δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Έργου «FUSE» για την προώθηση της Κοινωνικής Καινοτομίας

Έναρξη Δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Έργου «FUSE» για την προώθηση της Κοινωνικής Καινοτομίας

Τo Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο SYNTHESIS και το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας – CSI βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη Δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «FUSE».

Ο γενικός στόχος του προγράμματος FUSE είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ESF+) ως μέσου που υποστηρίζει την κοινωνική καινοτομία, διοχετεύοντας την προς τις μεγαλύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζονται σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

O κ. Γιώργος Ησαΐας, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου SYNTHESIS τόνισε «ότι τo έργο είναι σημαντικό γιατί δύο Κυπριακοί οργανισμοί (το Ερευνητικό Κέντρο SYNTHESIS και το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας - CSI) αποτελούν το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας στην Κύπρο στοχεύοντας στην προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας σε εθνικό επίπεδο». Επιπλέον τόνισε ότι «η κοινοπραξία, ως εθνικό κέντρο κοινωνικής καινοτομίας, μπορεί να αποτελέσει τον υποστηρικτικό μηχανισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας βοηθώντας τόσο τις αρμόδιες αρχές αλλά και την κοινωνία των πολιτών στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας αλλά και δράσεων όπως η κοινωνική ένταξη και η απασχόληση».

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, το έργο στοχεύει στη δημιουργία και την ενίσχυση δικτύων και συνεργασιών σε βασικούς τομείς όπως η εκπαίδευση και η βιομηχανία με δημοσίους φορείς/κυβερνητικά όργανα και την κοινωνία των πολιτών. Οι δραστηριότητες του προγράμματος έχουν ως στόχο να εφαρμόσουν μεθόδους για την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της ικανότητας και της συμμετοχής των τοπικών αρχών και των δημόσιων φορέων στη στήριξη της κοινωνικής καινοτομίας.

Μία από τις δραστηριότητες του προγράμματος “FUSE” αποσκοπεί στην ανάπτυξη πρακτικής καθοδήγησης, υποστήριξης και τεχνικής βοήθειας για να ενισχύσει υπηρεσίες και οργανισμούς που προσπαθούν να βελτιώσουν την ευημερία των ανθρώπων. Μέσω μιας σειράς εκπαιδεύσεων το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει υποστήριξη για την ανάπτυξη ικανοτήτων σε φορείς προώθησης έργων, υπηρεσίες, κοινωνικούς φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

O Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους, διευθυντής Στρατηγικής Αναπτύξης του CSI – Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας, δήλώνει ότι «το CSI δεσμεύεται πλήρως να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τις δραστηριότητες του FUSE στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του για τη θεσμοθέτηση και την ενδυνάμωση των πρωτοβουλιών κοινωνικής καινοτομίας και των φορέων του κυπριακού οικοσυστήματος».

Τo έργo έχει λάβει συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top