ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι μέλλει γενέσθαι με τα τα εφημερεύοντα ιατρεία - Στον αέρα οι διαδικασίες

Τι μέλλει γενέσθαι με τα τα εφημερεύοντα ιατρεία - Στον αέρα οι διαδικασίες

Στον αέρα βρίσκονται οι διαδικασίες για τα εφημερεύοντα ιατρεία του ΓεΣΥ, λίγες μόνο μέρες πριν την επίσημη έναρξη που σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ πρέπει να ξεκινήσουν την λειτουργία τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας συγκάλεσε έκτακτη ευρεία σύσκεψη για σήμερα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το Υπουργείο Υγείας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών δεν κατάφεραν να μπουν στην ουσία της μεταξύ τους διαβούλευσης για να παραχωρηθούν ιατρικό κέντρα του ΟΚΥπΥ στον ΟΑΥ για να χρησιμοποιούνται τις απογευματινές ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες με σκοπό να μπορούν οι ασθενείς να εξυπηρετούνται σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να εντοπίσουν εύκολα τους γιατρούς.

Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι τα εναλλακτικά σενάρια που είχε ετοιμάσει ο ΟΑΥ δεν φαίνεται προς το παρόν να κερδίζουν έδαφος.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, το ρεπορτάζ αναφέρει πως άρχισε να μελετάται από τον ΟΑΥ ένα νέο σενάριο και βάσει αυτού, τα νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ (δηλαδή τα δημόσια νοσηλευτήρια προς το παρόν) που διαθέτουν Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα παραχωρήσουν χώρο δίπλα από τα ΤΑΕΠ τους ο οποίος θα λειτουργεί ως εφημερεύον ιατρείο και θα στελεχώνεται με όλους τους προσωπικούς γιατρούς του ΓεΣΥ, ωστόσο για να γίνει αυτό και πάλι πρέπει να προηγηθεί διάλογος μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για την επίτευξη συμφωνίας.

Τέλος, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός του ΟΑΥ σύμφωνα με τον οποίο σε κάθε επαρχία θα λειτουργούν εφημερεύοντα ιατρεία σε χώρους ιδιωτικών νοσοκομείων ή κέντρων υγείας του ΓεΣΥ

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top