ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γ. Κολοκασίδης σημειώνει την ανάγκη ακόμα και η ΕΔΥ να λογοδοτεί για το ρουσφέτι

Ο Γ. Κολοκασίδης σημειώνει την ανάγκη ακόμα και η ΕΔΥ να λογοδοτεί για το ρουσφέτι

Την ανάγκη ακόμα και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας να καλούνται ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς εκεί όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ρουσφετολογίας, σημειώνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης.

Σε γραπτή του δήλωση για το θέμα, αναφέρει πως η δαιδαλώδης υπόθεση της Αλίκης Στυλιανού φέρνει στην επιφάνεια κρίσιμο θέμα, ότι η κομματοποίηση των πάντων έχει διαβρώσει κάθε γωνιά του δημόσιου βίου και ότι οι πολίτες έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στις διαδικασίες διορισμού και προαγωγής στη δημόσια υπηρεσία.

Σημειώνει ο κ. Κολοκασίδης πως το διοικητικό δίκαιο αποδεικνύεται ανεπαρκές να εμποδίσει το ρουσφέτι και την κατάρρευση εμπιστοσύνης του πολίτη.

«Το κράτος οφείλει να περιλάβει με σαφήνεια το ρουσφέτι στην αθέμιτη άσκηση επηρεασμού και τη διαφθορά κάτω από τον νόμο περί της Σύστασης και Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς του 2022. Οφείλει να δώσει δόντια στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς προικοδοτώντας την με ανακριτική ευχέρεια κάτι που δεν έχει αυτή τη στιγμή. Ακόμα και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας πρέπει να καλούνται ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς εκεί όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ρουσφετολογίας», σημειώνει.

Καταλήγοντας, ο κ. Κολοκασίδης αναφέρει πως στην Κύπρο γίναμε ειδικοί στην κατασκευή βιτρινών όπως είναι η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, και διερωτάται τι γίνεται από πλευράς περιεχομένου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top