Σε επιφυλακή οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές μετά το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Σε επιφυλακή οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές μετά το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Το κρούσμα δηλώθηκε επίσημα στον ΕΟΔΥ με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Ο άνδρας φέρεται να έχει μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων μετά από πρόσφατο ταξίδι στην Πορτογαλία.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και οι ειδικοί δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την πορεία της υγείας του.

Ο ΕΟΔΥ σημειώνει, πάντως ότι με βάση και τους διεθνείς Οργανισμούς, ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

Εντούτοις, αναμένεται να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του προς τις υγειονομικές μονάδες και τα νοσοκομεία ώστε να είναι σε εγρήγορση για την περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτα συμπτώματα σε κάποιον ασθενή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE