ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπροσωπεία από την Τουρκία στα κατεχόμενα για το «πρωτόκολλο»

Αντιπροσωπεία από την Τουρκία στα κατεχόμενα για το «πρωτόκολλο»

Αντιπροσωπεία από την Τουρκία φτάνει σήμερα στα κατεχόμενα και αύριο θα έχει διαβουλεύσεις για την εφαρμογή του οικονομικού «πρωτοκόλλου» με το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ο «υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ», Χουσείν Αμτζιάογλου ανέφερε ότι για μιάμιση ημέρα θα συζητήσουν «αρκετά σημεία. Θα συζητήσουμε το έργο πολλών θεσμών, θα δούμε τι έχει γίνει και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Θα μιλήσουμε για τα προβλήματα στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τα δημοσιονομικά θέματα, τη μεταφορά (οικονομικών) πόρων με βάση το πρωτόκολλο, τη βελτίωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων που σχετίζονται με τον τουρισμό και θα δούμε αν υπήρξε πρόοδος ή όχι».

Ο κ. Αμτζιάογλου είπε ότι έχουν υποβάλλει στην Άγκυρα τα αιτήματά τους, όπως η μετατροπή των τελών μεταφοράς με πλοία από δολάρια σε TΛ.

Ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή για τα οδοφράγματα συνεχίζει το έργο της όσον αφορά την βελτίωση των συνθηκών για πιο γρήγορες διελεύσεις και θα γίνουν σχετικές προσλήψεις. Θα γίνουν επίσης βελτιώσεις στις υποδομές, πρόσθεσε. Αναφερόμενος ειδικά στο οδόφραγμα Περγάμου, είπε ότι οι διελεύσεις εκεί έχουν καταστεί «ένα μαρτύριο» και έχουν αναλάβειι κάποιες πρωτοβουλίες «για την ανάπτυξη της πύλης αυτής (του οδοφράγματος Περγάμου) και για διαφορετικά σημεία διέλευσης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top