ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακιντζί: Θέλουμε η κοινότητά μας να είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας

Ακιντζί: Θέλουμε η κοινότητά μας να είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας

Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, είχε σήμερα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Σουλτς, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αντιλαμβάνεται πως το Κυπριακό είναι σημαντικό για την ΕΕ. Εμείς, όμως, θέλουμε την επίλυση για το λαό μας, τόνισε.

“Δεν θέλουμε τη συνέχιση του status quo, θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Όπως έχω πει πολλές φορές, η δική μας γενιά και η μεγαλύτερη έχουμε υποφέρει πολύ, έχουμε μοιραστεί θρήνους, τώρα είναι καιρός για τις νεότερες γενιές να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον¨, είπε.

Όπως ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ¨Είμασταν εκτός Διεθνούς Δικαίου για πολλά πολλά χρόνια. Θέλουμε η κοινότητά μας να είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θέλουμε να είμαστε εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου και της Τάξης¨.

Ο Μάρτιν Σουλτς, από την πλευρά του, είπε πως είναι προς το συμφέρον της ΕΕ μια λύση του Κυπριακού και χαρακτήρισε θετικό στοιχείο το ότι στις συνομιλίες μετέχουν δυο άνθρωποι που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν και στηρίζουν μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που πάλεψαν για την ενότητα της χώρας τους.

Ανέφερε επίσης ότι συζήτησε με τον κ. Ακιντζί και πτυχές των συνομιλιών και τόνισε πως το Ευρωκοινοβούλιο θα κάνει ό,τι μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση, σε ¨αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που έχουμε μπροστά μας¨.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top