Κατεβάζουν ρολά οι εργαζόμενοι στις βρετανικές βάσεις

Κατεβάζουν ρολά οι εργαζόμενοι στις βρετανικές βάσεις

Ομόφωνα, οι Κύπριοι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου-Επισκοπής, ενέκριναν εισήγηση των συντεχνιών τους για απεργιακές κινητοποιήσεις, ως αντίδραση στην πρόθεση των αρχών των ΒΒ να προχωρήσουν σε μείωση των μισθολογικών απολαβών τους.

Οι αρχές των Βάσεων ενημέρωσαν ήδη με επιστολή τους πως προτίθενται να εφαρμόσουν κλιμακωτές μειώσεις στις μεικτές απολαβές των Κύπριων που εργάζονται σε αυτές, στο πλαίσιο των εξοικονομήσεων που απαιτεί το αρμόδιο Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, ύψους 1,3 εκατομμυρίων στερλινών. Οι μειώσεις, σύμφωνα με την επιστολή, θα αφορούν μεικτές απολαβές πέραν των 1,500 ευρώ το μήνα και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το θέμα απασχόλησε γενική συνέλευση των εργαζομένων και των συντεχνιών τους, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη ΣΕΚ Λεμεσού, κατά την οποίαν εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση για απεργία μιας εβδομάδας από την 1η Σεπτεμβρίου κι εφόσον οι ΒΒ δεν αναιρέσουν την απόφαση τους εντός 10 ημερών, οι εργαζόμενοι να κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία.

Γενική συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί για το ίδιο θέμα αύριο και στη ΣΕΚ Λάρνακας, όπου κι εκεί οι Κύπριοι εργαζόμενοι στις Βάσεις θα κληθούν να υιοθετήσουν ή όχι την εισήγηση των συντεχνιών τους για απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού θεωρείται πως η απόφαση των Βάσεων καταστρατηγεί τις συμφωνίες και τα προσωπικά συμβόλαια των εργαζομένων. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE