ΚΟΣΜΟΣ

Ντάισελμπλουμ: Συνομιλίες τέλος μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα

Ντάισελμπλουμ: Συνομιλίες τέλος μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα

Με την απόφαση να μην υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες έως τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, είτε σε επίπεδο Eurogroup, είτε στο επίπεδο των θεσμών, ολοκληρώθηκε το έκτακτο Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

Ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε σύντομη δήλωσή του μετά τη λήξη των εργασιών των 19 υπουργών Οικονομικών ανέφερε πως συζητήθηκαν οι δυο επιστολές του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως συζητήθηκε κι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Καταρχήν, όσον αφορά την επέκταση του παλαιού προγράμματος, επιβεβαιώσαμε την απόφασή μας του περασμένου Σαββάτου...Δεν υπάρχει βάση για μια επέκταση», αναφέρει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Κι ο πρόεδρος του Eurogroup προσέθσε πως «η κύρια απόφαση ήταν ότι, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, της απόρριψης των προηγούμενων προτάσεων, του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα την Κυριακή και της σύστασης της ελληνικής κυβέρνησης για μια ψήφο στο ΟΧΙ, δε βλέπουμε κανένα έδαφος για περαιτέρω συνομιλίες σε αυτό το σημείο. Δε θα υπάρξουν συνομιλίες τις ερχόμενες ημέρες είτε στο επίπεδο του Eurogroup είτε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών επί προτάσεων ή χρηματοδοτικών διευθετήσεων. Απλούστατα θα περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος την Κυριακή και θα λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος».

Εξέφρασε τέλος την λύπη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί «λαμβάνοντας υπόψη την έντονη αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να είναι μέρος της Ευρώπης και να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης την οποία στηρίζουμε πλήρως».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top