ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι έξι λόγοι του Βαρουφάκη υπέρ του «Οχι»

Αυτοί είναι οι έξι λόγοι του Βαρουφάκη υπέρ του «Οχι»

Έξι λόγους για τους οποίους οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής παραθέτει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Πρώτον επειδή, όπως λέει, οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία επειδή οι δανειστές αρνήθηκαν να αναδιαρθρώσουν το μη βιώσιμο χρέος και επέμειναν ότι το χρέος πρέπει να το πληρώνουν οι ασθενέστεροι των πολιτών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Δεύτερον διότι θεωρεί πως με το «όχι» ενισχύεται η θέση της κυβέρνησης (που όπως λέει συμπίπτει με εκείνην του ΔΝΤ, της κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις) ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

Τρίτον επειδή, κατά τα λεγόμενά του, το Eurogroup, αρνείται να δεσμευτεί στην παραδοχή του τον Νοέμβριο του 2012 ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

Τέταρτον διότι θεωρεί πως και «η επίσημη Ευρώπη, έχει σηματοδοτήσει εμπιστευτικά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους».

Πέμπτον διότι με το «όχι» στο δημοψήφισμα, «η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς». Ο κ.Βαρουφάκης θεωρεί ότι «η τακτική των δανειστών βασίζεται στον εκβιασμό με κλείσιμο των τραπεζών», και επαναλαμβάνει ότι «η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη».

Και έκτον διότι, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης». Και πιστεύει πως ένα «μεγάλο ΟΧΙ θα μας δώσει τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το χρέος καθώς και τη διανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων συμπολιτών μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top