ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς έγινε το ατύχημα του ΣΥΟΠ - «Φαίνεται ότι ήταν στο σωστό ύψος, όμως δεν πήδηξε με το σωστό τρόπο»

Πώς έγινε το ατύχημα του ΣΥΟΠ - «Φαίνεται ότι ήταν στο σωστό ύψος, όμως δεν πήδηξε με το σωστό τρόπο»

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΣΥΟΠ, που τραυματίστηκε χθες Δευτέρα 27 Ιουνίου, μετά από πτώση στη θάλασσα κατά την διάρκεια άσκησης στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας στην Επαρχία Πάφου.

Σε δηλώσεις του στην Κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Πιερή, δήλωσε ότι η πρώτη εικόνα δείχνει και ο τραυματισμός του νεαρού επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία δεν έγινε με το σωστό τρόπο».

Συνέχισε τονίζοντας πως ο 27χρονος είναι έμπειρος καταδρομέας, σημειώνοντας πως ήταν μια άσκηση που είχε ξαναγίνει, καθώς βρίσκεται στο πόστο εδώ και έξι χρόνια.

Χαρακτηριστικά είπε ότι κάτι πήγε λάθος και έπεσε με αυτό τον τρόπο, καθώς όπως εξήγησε οι καταδρομείς πέφτουν από το ελικόπτερο με κάθετη πορεία προς το νερό. «Φαίνεται ότι ήταν στο σωστό ύψος, όμως δεν πήδηξε με το σωστό τρόπο. Οπότε πρέπει να δούμε τι πήγε λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερή, η άσκηση προβλέπει πως οι ΣΥΟΠ πέφτουν στο νερό, κάνουν κάποια αποστολή στο νερό και μετά παραλαμβάνονται από σκάφος και αναχωρούν από το σημείο. Ο 27χρονος φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του μετά την πρόσκρουση του στο νερό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο καταδρομέας ΣΥΟΠ μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, έπειτα από τραυματισμό του σε προγραμματισμένη άσκηση με πτήση ελικοπτέρου και την πτώση του στην θάλασσα.

Ο νεαρός καταδρομέας ΣΥΟΠ στο πλαίσιο της άσκησης πήδηξε από το ελικόπτερο, όπως ήταν προγραμματισμένο, βάσει του σεναρίου της άσκησης, και έπεσε στο νερό στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας.

Τον καταδρομέα της ΣΥΟΠ περισυνέλεξε σκάφος βάσει του σεναρίου και διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, από το Νοσοκομείο Πάφου, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top