ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Η ποιότητα μιας χώρας για μένα αξιολογείται από τον σεβασμό στην τρίτη ηλικία και τη στήριξη της νέας γενιάς»

Αβέρωφ: «Η ποιότητα μιας χώρας για μένα αξιολογείται από τον σεβασμό στην τρίτη ηλικία και τη στήριξη της νέας γενιάς»

Το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Μαρία Σελίπα Νεοφύτου, μέλη της Δημοτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού και συνεργάτες του. Εκεί, στην παρουσία και του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το σύνολο των δραστηριοτήτων του κέντρου, ενώ υποδεχόμενος τον κ. Νεοφύτου ο κ. Γιωρκάτζης τόνισε τα εξής:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω τον κύριο και την κυρία Νεοφύτου, τον φίλο Αβέρωφ και τη φίλη Μαρία για την επίσκεψη τους σήμερα στο πολυδύναμο κέντρο Λευκωσίας. Να σας ευχαριστήσω επίσης κ. Πρόεδρε για τη διαχρονική στήριξη που έχετε επιδείξει προς το Πολυδύναμο κέντρο και προς τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Λευκωσίας. Να υπενθυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια μεσούσης δυο από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις που έχει περάσει η Κύπρος, εξαιρουμένης φυσικά της εισβολής του 1974, το πολυδύναμο κέντρο και ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία πάντοτε με τα αρμόδια Υπουργεία κατάφερε σχεδόν να πενταπλασιάσει σε πόρους τα κοινωνικά προγράμματα, να ανακαινίσει κτίριο, να αγοράσει τρία άλλα και να τα επιδιορθώσει και να πολλαπλασιάσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στις ευάλωτες ομάδες που τόσο πολύ έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Το πολυδύναμο κέντρο Λευκωσίας φίλε Δήμαρχε, είναι ένα πρότυπο κέντρο. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο, τη Διεύθυνση, τους εθελοντές γι’ αυτό το επίπεδο υπηρεσιών σε δυο γενιές που δηλώνουν και τον πολιτισμό μιας χώρας. Η ποιότητα μιας χώρας για μένα αξιολογείται από τον σεβασμό στην τρίτη ηλικία αλλά και τη στήριξη της νέας γενιάς και αυτές είναι και οι κατευθυντήριες του πολυδύναμου κέντρου. Να στηρίξει αυτούς που μας γέννησαν, μας ανάθρεψαν, την τρίτη ηλικία, να έχουν ποιότητα ζωής αλλά και πώς στηρίζουμε τους μικρούς να έχουν τα εφόδια να ανταπεξέλθουν και να προετοιμαστούν για τη ζωή στηρίζοντας και τις οικογένειες τους.

Το πρότυπο του πως λειτουργεί το πολυδύναμο κέντρο είναι για μένα και η κατευθυντήρια γραμμή. Μπορούμε με αποκέντρωση να φέρνουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Το κράτος πρέπει να είναι ένα ισχυρό ρυθμιστικό κράτος, να μπορεί μέσα από προγράμματα συνεργασίας να στηρίζει τοπικές αρχές, εθελοντικές οργανώσεις στο να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες που στο τέλος είναι και με πολύ λιγότερο κόστος εάν το κράτος τα είχε υπό την επίβλεψη του.

Αυτό το πολυδύναμο κέντρο αν ήταν να λειτουργεί ως κρατικό, πρώτο τα ωράρια λειτουργίας του δεν θα εξυπηρετούσαν ούτε τους μικρούς ούτε τους μεγάλους, δεύτερο το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο. Άρα, αυτό είναι το πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και έχουμε πηγές χρηματοδότησης πέραν της κρατικής στήριξης, της στήριξης των τοπικών αρχών, τον εθελοντισμό, έχουμε και τα ευρωπαϊκά προγράμματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση και προγράμματα από τη Νορβηγία που είναι συνδεδεμένη αλλά όχι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξανά τα θερμά μας συγχαρητήρια, είμαι αισιόδοξος για τον τόπο μας, μπορούμε, έχουμε τα εφόδια, έχουμε τις δυνατότητες η κοινωνία μας να νιώθει πως έχει μια πολιτεία που αντιμετωπίζει τις ανάγκες της με ένα πραγματισμό και με ποιότητα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top