ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας: Δρομολογούνται λύσεις στο ΓΝ Πάφου

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας: Δρομολογούνται λύσεις στο ΓΝ Πάφου

Το μήνυμα ότι δρομολογούνται λύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Ευθύμιος Δίπλαρος, στο πλαίσιο επίσκεψης της Επιτροπής στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης ελάβαν σημαντικές αποφάσεις, όπως η αύξηση των Κλινών στην Παιδιατρική Κλινική, η αναβάθμιση του Τμήματος των Πρώτων Βοηθειών με δύο επιπρόσθετους ιατρούς, ενώ όπως είπε, με το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει υπογραφεί συμβόλαιο και αναμένεται η αναβάθμιση ορισμένων Κλινικών στο ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του, άκουσε όλους τους διευθυντές των κλινικών αλλά την ίδια ώρα «έχουν αντιληφθεί πως δρομολογούνται λύσεις» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ θετικά για το Νοσοκομείο της Πάφου. Όπως ανέφερε ο κ. Δίπλαρος, το Νοσοκομείο της Πάφου λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, οπότε οι κτιριακές ανάγκες είναι μεγάλες όμως αυτό που διαπίστωσαν, όπως είπε, είναι πως τόσο από την Διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου όσο και από τον ΟΚΥπΥ τροχοδρομούνται σημαντικά βελτιωτικά έργα αναβάθμισης του Νοσοκομείου Πάφου. Είμαστε είπε, «πολύ αισιόδοξοι ότι το Νοσοκομείο της Πάφου θα αναβαθμιστεί όπως αρμόζει και στους κατοίκους της Πάφου».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που άκουσαν ο κ. Δίπλαρος είπε πως ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και για την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πάφου, εκτιμώντας πως μέσα από τη συνάντησή τους, που διήρκησε περίπου 2½ ώρες, έχουν εξευρεθεί και οι λύσεις.

Όσον αφορά το Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως υπάρχουν ανάγκες όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, προσθέτοντας πως αυτό που έχουν ακούσει είναι πως ο ΟΚΥπΥ προχωρά με την πρόσληψη δύο νέων ιατρών που θα στελεχώσουν το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Πάφου. Επεσήμανε επίσης πως όλα τα δύσκολα περιστατικά καταλήγουν στα δημόσια νοσηλευτήρια μας, που είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Όσον αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας ο κ. Δίπλαρος είπε πως το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί με τον ΟΚΥπΥ και με τον ΟΑΥ κυρίως.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Μάριος Παναγίδης, πρόεδρος του ΟΚΥπΥ, ανέφερε πως έδωσε τη διαβεβαίωση στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες υγείας τόσο στο Νοσοκομείο Πάφου όσο και ευρύτερα στον ΟΚΥπΥ. Επεσήμανε πως στις προτεραιότητες του Οργανισμού είναι να υπάρξει σημαντική βελτίωση τους επόμενους μήνες με διάφορες ενέργειες που τροχοδρομήθηκαν. Ανακοίνωσε πως προχωρεί το θέμα των έργων σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού, προσθέτοντας πως σήμερα προχώρησαν στην πρόσληψη αρχιτεκτόνων και άλλων συμβούλων για το σχεδιασμό των έργων που ήδη εξήγγειλαν και είναι στον προϋπολογισμό τους για διάφορα Νοσοκομεία. Αυτοί οι σχεδιασμοί, εκτίμησε, εντός 2- 3 μηνών θα πρέπει να ετοιμαστούν ώστε να μπορούν να προχωρήσουν.

Όσον αφορά την Νεφρολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου ο κ. Παναγίδης είπε πως αυτή προχωρά κανονικά και θα είναι έτοιμη προς το τέλος του Οκτώβρη.

Ο κ. Παναγίδης ευχαρίστησε τέλος την Επιτροπή Υγείας της Βουλής για την επίσκεψη τους στο ΓΝ Πάφου. Μας τιμά η επίσκεψη των βουλευτών μας για να δουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Πάφου, κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top