Συνάντηση με τον ομόλογό του είχε στα ΗΑΕ ο Ιωάννης Κασουλίδης

Συνάντηση με τον ομόλογό του είχε στα ΗΑΕ ο Ιωάννης Κασουλίδης

Συνάντηση με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο τουίτερ, στη συνάντηση Κασουλίδη - Abdullah bin Zayed επαναβεβαιώθηκε η ολοένα και πιο ενισχυμένη στρατηγική εταιρική σχέση. Προστίθεται ότι ήταν μια εξαιρετική συνάντηση κατά την οποία έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αναζήτηση ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή.

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης είχε χθες συνάντηση με τον Anwar Gargash, πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ και νυν σύμβουλο του Προέδρου των ΗΑΕ. Σε ανάρτησή του, ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι είχαν μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων πάνω σε στρατηγικά θέματα όπως το θέμα της Ουκρανίας και η ασφάλεια στον Κόλπο. Υπάρχει δέσμευση, αναφέρει, για στενή συνεργασία με τον στρατηγικό μας εταίρο τα ΗΑΕ για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τις προοπτικές μιας περιφερειακής πολυμερούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE