ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκε η λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ανακοινώθηκε η λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου την έναρξη της λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας προσωπικού ιατρού στο ΓεΣΥ κατά το Σαββατοκύριακο και τις δημόσιες αργίες. Οι υπηρεσίες εφημερίες θα αρχίσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022.

Τι είναι οι υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ

Οι υπηρεσίες εφημερίες προσωπικού ιατρού παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά οι οποίοι είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ. Περιλαμβάνουν την παροχή φροντίδας υγείας από ΠΙ ενηλίκων και παιδίατρους σε περιβάλλον πρωτοβάθμιου ιατρείου και αφορούν έκτακτα προβλήματα υγείας που προκύπτουν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες εφημερίας όταν παρουσιάζουν κάποιο από τα ακόλουθα:

  •  οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων,
  • απότομο και έντονο πόνο,
  •  επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας,
  •  υψηλό πυρετό που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα.

Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ στις πιο κάτω περιπτώσεις:

  •  για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις,
  •  για έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών,
  •  για έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ,
  •  για περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος δεν είχε χρόνο να επισκεφθεί τον Προσωπικό Ιατρό του.

Επιπρόσθετα, στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ δεν θα πραγματοποιούνται αιματολογικές αναλύσεις, ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, αλλαγές πληγών ή συρραφή τραυμάτων.

Ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας ΠΙ

Οι υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες τις ακόλουθες ώρες:

  • Σάββατο: 09.00π.μ. – 17.00
  • Κυριακή και Δημόσιες Αργίες: 15.00 – 19.00

Τρόπος πρόσβασης στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ

Για να λάβουν υπηρεσίες από προσωπικό ιατρό των υπηρεσιών εφημερίας, οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ της επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας και εφόσον κριθεί αναγκαίο, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Τονίζεται ότι, για την εύρυθμη εξυπηρέτησή των δικαιούχων, οι υπηρεσίες λειτουργούν ΜΟΝΟ με προγραμματισμένα ραντεβού.

Στοιχεία επικοινωνίας υπηρεσιών εφημερίας ΠΙ

Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας ΠΙ για ενήλικες και για παιδιά, ανά επαρχία:

Για ενήλικες:

 

Για παιδιά:

Διαβάστε το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων: 

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που παρευρισκόμαστε στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, ενός θεσμού που θα συμβάλει στην ενίσχυση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας που λαμβάνουν οι ασθενείς μας. Αυτός είναι και ο ύψιστος στόχος όλων μας. Η έναρξη των εφημερευόντων ιατρείων αποτελεί ένας έμμεσος τρόπος στήριξης και ενίσχυσης του ΓεΣΥ.

Το ότι σήμερα βρισκόμαστε εδώ, μετά από 3 χρόνια και παρουσιάζουμε τη διαδικασία λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, οφείλεται σε όλους εσάς, Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, συντεχνίες γιατρών, νοσηλευτών και Επιστημονικών Εταιρειών, που αν και υπήρχαν εκκρεμότητες και ζητήματα επεδείξατε βούληση με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Επιτρέψτε μου ιδιαίτερη αναφορά και συγχαρητήρια να απευθύνω στους γιατρούς τους δημοσίου, των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ και στον οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας που επέδειξαν ετοιμότητα για να αναλάβουν την έναρξη των εφημεριών στις υποδομές του οργανισμού, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου. Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα Δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος Υγείας.

Η Βούληση όλων σας απαντά και στις επικρίσεις που δεχθήκαμε το τελευταίο διάστημα για αποτυχία των εφημερευόντων ιατρείων. Και είναι εδώ που θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους, όπως αγκαλιάσετε αυτή την υπηρεσία, να τις δώσουμε χρόνο να δουλέψει και όλοι μαζί να καταγράψουμε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν και στην συνέχεια να τα επιλύσουμε. Ως Υπουργείο Υγείας θα παρεμβαίνουμε εκεί και όπου χρειάζεται για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων προς όφελος των ασθενών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΣτηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top