ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνίες ΑΗΚ καλούν ΡΑΕΚ να αποσύρει απόφαση για μη δραστηριοποίηση σε ΑΠΕ

Συντεχνίες ΑΗΚ καλούν ΡΑΕΚ να αποσύρει απόφαση για μη δραστηριοποίηση σε ΑΠΕ

Με κοινή επιστολή τους προς τη ΡΑΕΚ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, τήν καλούν να αποσύρει την απόφασή της που εμποδίζει την Αρχή Ηλεκτρισμού να δραστηριοποιηθεί σε έργα ΑΠΕ, καθώς αυτό θα συμβάλει στη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.

Προειδοποιούν επίσης, ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι από τη συγκέντρωση στο Βασιλικό όλων των ενεργειακών υποδομών του κράτους, περιλαμβανομένης και της ηλεκτρικής ενέργειας και επισημαίνουν την αναγκαιότητα της διασποράς της παραγωγής. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με αυτή την άποψη συμφωνεί τόσο η ΡΑΕΚ, όσο και η Υπουργός Ενέργειας, σύμφωνα με απαντητική επιστολή που είχε αποστείλει προς τις συντεχνίες. Επομένως, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι "θα πρέπει τάχιστα, τόσο για την ασφάλεια του εφοδιασμού, όσο και για την επάρκεια και διασπορά της παραγωγής, να αντικατασταθούν οι παλαιές και κοστοβόρες μονάδες της Δεκέλειας με νέες σύγχρονες και αποδοτικότερες, οι οποίες θα συμβάλουν και στη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού".

Παραπέρα, σημειώνεται στην επιστολή ότι η ΑΗΚ υποφέρει από σοβαρή υποστελέχωση, που έχει ως συνέπεια "την καταπόνηση των εργαζομένων, την υποβάθμιση θεμάτων ασφαλείας του προσωπικού και τη δημιουργία συνθηκών που μας δυσκολεύουν να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας".

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top