ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι διαφωνίες στα κατεχόμενα για τις αποκοπές ρεύματος

Συνεχίζονται οι διαφωνίες στα κατεχόμενα για τις αποκοπές ρεύματος

Η ενεργειακή κρίση εξακολουθεί να βρίσκεται στο τουρκοκυπριακό κοινωνικοπολιτικό προσκήνιο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών η «Αβρούπα» γράφει ότι σε συνέχεια της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» να προχωρήσει σε αγορά καυσίμων χωρίς προσφορές, τέσσερα μέλη του «διοικητικού συμβουλίου της αρχής ηλεκτρισμού» (KIB-TEK), υπέβαλαν χθες γραπτώς την παραίτηση τους, επειδή δεν ήθελαν να εγκρίνουν και να υπογράψουν την αγορά καυσίμων χωρίς προσφορές.

Την παραίτηση των μελών του «διοικητικού συμβουλίου» της «αρχής ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε χθες ο «πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου» Χασάν Άκγιγκιτ.

Για το ίδιο θέμα, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι μετά το «χάος» που δημιουργήθηκε στη «χώρα» τις τελευταίες δύο ημέρες για το θέμα των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, την έλλειψη καυσίμων και την αγορά καυσίμων χωρίς προσφορές, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι διέταξε το «ελεγκτικό συμβούλιο της πρωθυπουργίας» να διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προέκυψε το πρόβλημα με τα καύσιμα αλλά και για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ουστέλ προχώρησε στην παύση του «γενικού διευθυντή» και του «υφυπουργού» του λεγόμενου υπουργείου δημοσιονομικών, αφού είναι ενοχλημένος από τις πράξεις τους.

Η «Βατάν» γράφει επίσης ότι ο "υπουργός δημοσιονομικών" Σουνάτ Ατούν, με γραπτή του ανακοίνωση, ισχυρίστηκε ότι είχαν λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονταν προκειμένου να αποφύγουν την κρίση που προέκυψε με το θέμα της έλλειψης καυσίμων.

Οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με την «Ντιγιαλόγκ», ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΛΚ), Τουφάν Έρχουρμαν μιλώντας χθες στα πλαίσια διάσκεψης Τύπου που διοργάνωσε έξω από το κτήριο της «πρωθυπουργίας» μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργώθηκε για το θέμα του ηλεκτρισμού και των καυσίμων, ανακοίνωσε πως η ζημιά από τα συμβόλαια απευθείας αγοράς καυσίμων φτάνει τα 80 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας.

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Κόμματος Νέα Κύπρος (ΚΕΚ), Ιζζέτ Ιζτζιάν, σύμφωνα με τη «Βατάν», κάλεσε τη «γενική εισαγγελία» να κάνει το καθήκον της, υπογραμμίζοντας τις παρατυπίες που γίνονται στην «αρχή ηλεκτρισμού», οι οποίες οδήγησαν και στην παραίτηση των 4 μελών του «διοικητικού συμβουλίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top