ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 8,600 λίρες Τουρκίας ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα

Στις 8,600 λίρες Τουρκίας ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα

Η«επιτροπή καθορισμού του κατώτατου μισθού» ανακοίνωσε χθες ότι ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 καθορίστηκε στις 8,600 ΤΛ, σημειώνοντας αύξηση κατά 2.500 ΤΛ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι η «επιτροπή» αναφέρει ότι ο μεικτός κατώτατος μισθός καθορίστηκε στις 9,885 ΤΛ και ο καθαρός στις 8,600 ΤΛ. Ο νέος κατώτατος μισθός θα τεθεί σε ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Στη χθεσινή συνεδρία της «επιτροπής», συμμετείχαν από πλευράς του «κράτους» 5 αντιπρόσωποι, από πλευράς των εργαζομένων 3 αντιπρόσωποι και από την εργοδοτική πλευρά 2.

Ο νέος κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα εγκρίθηκε με 5 ψήφους υπέρ από πλευράς του «κράτους» και 2 υπέρ από πλευράς των εργοδοτών, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που διαφώνησαν, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη συνάντηση.

Οι αντιδράσεις

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο πρόεδρος της συντεχνίας «Hür-İş», Αχμέτ Σερντάρογλου εξέφρασε την έντονη αντίδραση του για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα ένστασης που έχουν, αφού, όπως ανέφερε, προσπάθησαν να πετσοκόψουν τον κατώτατο μισθό.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, από τις 30 Ιουνίου 2022, το όριο της φτώχειας όπως καθορίστηκε στα κατεχόμενα για μια τετραμελή οικογένεια, ανέρχεται σε 9,046 λίρες Τουρκίας. Το ποσό αυτό για το Μάϊο ήταν 8,676 λίρες Τουρκίας. Το όριο της φτώχειας τον περασμένο Ιανουάριο ήταν 6,085 λίρες Τουρκίας, τον περασμένο Φεβρουάριο 6,561 λίρες Τουρκίας, τον περασμένο Μάρτιο 7,149 λίρες Τουρκίας και τον περασμένο Απρίλιο 7,939 λίρες Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top