ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχώρησε σε αγορές ομολόγων η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Προχώρησε σε αγορές ομολόγων η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, μετά από το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, προχώρησε σήμερα σε αγορές κυπριακών κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ Αλίκη Στυλιανού.

«Μετά από την έγκριση που δόθηκε χθες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, η ΚΤΚ προχώρησε σήμερα σε αγορά κυπριακών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε η κ. Στυλιανού. 
Όπως είπε, «η άμεση επίπτωση στις αποδόσεις των ομολόγων ήταν να μειωθούν κατά 15 μονάδες βάσης».

«Η ΚΤΚ και η ΕΚΤ θα συνεχίσουν τις αγορές κυπριακών ομολόγων μέχρι την επόμενη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος», πρόσθεσε.

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου, ενώ με βάση τους κανονισμούς της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια και μέχρι τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναστέλλονται οι αγορές ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς η ΚΤΚ μπορεί να αγοράσει κυπριακά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά μέχρι €500 εκατομμύρια.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top