ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυαγοσώστες: Τους ψάχνουν με τα κιάλια - Μεγάλος προβληματισμός

Ναυαγοσώστες: Τους ψάχνουν με τα κιάλια - Μεγάλος προβληματισμός

Προβληματισμό στις τάξεις των ναυαγοσωστών προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μια αίτηση υποβλήθηκε στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού, για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε ναυαγοσώστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σήμερα, Τετάρτη, ήταν η τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων για απασχόληση στη θέση ναυαγοσώστη και μόλις ένα άτομο ενδιαφέρθηκε, κάτοχος 2ου μεταλλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου.

Λόγω των αναγκών σε ναυαγοσώστες, η επαρχιακή διοίκηση είχε εξασφαλίσει ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτό το 3ο, 2ο ή 1ο μετάλλιο, νοουμένου ότι έχει πρώτα εξαντληθεί ο σχετικός κατάλογος των επιτυχόντων υποψηφίων με 4ο μετάλλιο.

Το γεγονός ότι μόνο ένα πρόσωπο εκδήλωσε ενδιαφέρον προκαλεί προβληματισμό, καθώς φαίνεται ότι θα παραμείνουν υποστελεχωμένοι οι ναυαγοσωστικοί πύργοι, ανέφερε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών της Λεμεσού, Πάμπος Παναγίδης.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής εργοδοτούνται 55 ναυαγοσώστες, ενώ θα έπρεπε ο αριθμός τους να φτάνει τους 84. Από τους συνολικά 24 ναυαγοσωστικούς πύργους, οι επτά θα έπρεπε να λειτουργούν με το σύστημα βάρδιας, κάτι που γίνεται μόνο στο ναυαγοσωστικό πόστο στην Ακτή Ολυμπίων και στην παραλία του Κουρίου.

Ο κ. Παναγίδης επανέλαβε τη θέση ότι η έλλειψη ναυαγοσωστών είναι άμεσα συνυφασμένη με την έλλειψη των αναγκαίων κινήτρων, με αποτέλεσμα αρκετά πρόσωπα που κατέχουν τα προσόντα, να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Εμείς, συνέχισε, ζητούμε περισσότερα πόστα και για τη χειμερινή περίοδο αλλά και περισσότερες μόνιμες θέσεις, ώστε να εκδηλωθεί το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top