ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνι debate απόψε στο ΡΙΚ- Αβέρωφ, Μαυρογιάννης, Χριστοδουλίδης, συζητούν για Κυπριακό

Μίνι debate απόψε στο ΡΙΚ- Αβέρωφ, Μαυρογιάννης, Χριστοδουλίδης, συζητούν για Κυπριακό

Στο στούντιο του ΡΙΚ θα βρεθούν απόψε Πέμπτη (21/7) στις 10 το βράδυ οι τρεις βασικοί διεκδικητές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, φιλοξενούμενοι του δημοσιογράφου Ανδρέα Κημήτρη. Δεν θα είναι ντιμπέιτ με το φορμάτ που γνωρίζουμε και δεν θα έχει τη μορφή ερωτοαπαντήσεων, σε αυστηρό χρονικό πλαίσιο, όπως γίνεται στις τηλεμαχίες.

Οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση του Ανδρέα Κημήτρη για συμμετοχή στην εκπομπή «Προκλήσεις» με αφορμή την 48η επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Θέμα συζήτησης θα είναι το Κυπριακό και η εξωτερική πολιτική. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προεκλογική συζήτηση, η αποψινή τηλεοπτική συνάντηση κορυφής στην κρατική ραδιοτηλεόραση των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

Οπως πληροφορείται το themaonline, η διευθέτηση της παρουσίας των κκ Νεοφύτου, Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη στην εκπομπή, έγινε από τον ίδιο τον δημοσιογράφο απευθείας με τους τρεις υποψήφιους, προτού υποβληθεί η πρόταση του ΡΙΚ για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών debate.

Η συζήτηση των επιτελείων των υποψηφίων για τη διεξαγωγή debate συνεχίζεται. Ολοι αναγνωρίζουν την ανάγκη για συζητήσεις προς ενημέρωση των πολιτών αλλά την ίδια ώρα αντιλαμβάνονται τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργούνται, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων και του επίσης μεγάλου αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών, που θέλουν να οργανώσουν ο καθένας τα δικά του debate, επιπλέον των διακαναλικών debate που θα οργανωθούν τις τελευταίες ημέρες πριν από τους δύο γύρους των εκλογών. Εάν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ιδιωτικοί και ΡΙΚ, δεν τα βρουν μεταξύ τους, τότε η όλη πρωτοβουλία δεν θα στεφθεί με επιτυχία. Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, και ο επόμενος, μια βδομάδα αργότερα, δηλαδή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, η υποβολή υποψηφιοτήτων αναμένεται να γίνει στις 5 Ιανουαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top