ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά για την αγριόγατα Σερβάλ στον Ζωολογικό Κήπο ο Δήμος Λεμεσού «Έγινε εθελοντικά από την ιδιοκτήτρια και δεν θεωρείται κατάσχεση»

Απαντά για την αγριόγατα Σερβάλ στον Ζωολογικό Κήπο ο Δήμος Λεμεσού  «Έγινε εθελοντικά από την ιδιοκτήτρια και δεν θεωρείται κατάσχεση»

Απάντηση στη καταγγελία για άθλιες συνθήκες φιλοξενίας αιλουροειδούς είδους Σερβάλ στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού, δίνει ο Δήμος της παραλιακής πόλης, στην οποία τονίζει πώς το ζώο κατασχέθηκε παράνομα, ενώ σημειώνει πώς ο Δημόσιος Κήπος παρέχει προσωρινά τις υπηρεσίες του για φύλαξη του ζώου, μετά από παράκληση των Αρχών.

Αυτούσια η απάντηση:

Το αιλουροειδές είδους Σερβάλ από τα μέσα Μαίου φιλοξενείται στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού, ο οποίος, με παράκληση των Αρχών, παρέχει προσωρινά τις υπηρεσίες του για την φύλαξη του ζώου αυτού, μέχρι να παρθεί απόφαση για το που θα μεταφερθεί.

Η παράδοση του συγκεκριμένου ζώου στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού έγινε εθελοντικά από την ιδιοκτήτρια, μετά από προτροπή των Αρχών και δεν θεωρείται κατάσχεση. Η ιδιοκτήτριά έχει καθημερινή επαφή με το εν λόγω ζώο, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού. Χθες, μετά από ανησυχία που είχε για το ζώο, ζήτησε να το δει κτηνίατρος, όπως και έγινε.

Αφού το εξέτασε, ένα από τα πράγματα που συνέστησε προληπτικά, ήταν η υποδόρια χορήγηση φυσιολογικού ορού. Δεν έγινε καμία αναφορά από τον κτηνίατρο για θερμοπληξία ή κάτι άλλο που να απειλεί την ζωή του ζώου. Ευχαριστούμε όλους όσους δείξανε την ευαισθησία τους για το εν λόγω ζώο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top