ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασαν τις 118χιλιάδες τα εξώδικα απο τις κάμερες - Ο λόγος που τα μισά δεν στάλθηκαν

Ξεπέρασαν τις 118χιλιάδες τα εξώδικα απο τις κάμερες - Ο λόγος που τα μισά δεν στάλθηκαν

Μέσα σε 7 μήνες και κάτι, οι οκτώ κάμερες ( σύστημα φωτοεπισήμανσης) , κατέγραψαν παραβάσεις με τα εξώδικα να ξεπέρνούν τις 118χιλιάδες ενώ τα μισά εξώδικα, γύρω στις 60χιλιάδες δεν έχουν σταλεί στους επηρεαζόμενους.

Η λειτουργία τους ξεκίνησε στην αρχή του έτους και η καταγραφή των πιο πάνω δεδομένων έγινε μέχρι και την 17η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» και τον βοηθό υπεύθυνο του Τμήματος Τροχαίας Χάρη Ευριπίδου, τα μισά εξώδικά δεν έχουν σταλεί, καθώς προέκυψαν δυο ζητήματα.

Το πρώτο ζήτημα αφορά οχήματα που είναι εγγεγραμμένα σε εταιρεία. Ωστόσο μετά από γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, ξεκαθαρίστηκε το ζήτημα, καθώς τα εξώδικα θα αποστέλλονται στην εταιρεία η οποία θα αναλαμβάνει να υποδεικνύει τον οδηγό που οδηγούσε τη συγκεκριμένη ώρα το όχημα, διαφορετικά το πρόστιμο θα το επωμίζεται η εταιρεία.

Από την άλλη, το δεύτερο ζήτημα που απασχόλησε,  αφορούσε άτομα που κατέχουν άδεια οδήγησης άλλης χώρας και δεν είναι καταχωρημένη στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Σύμφωνα με τον "Φ" δόθηκαν διευκρινίσεις και για αυτή την περίπτωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 60χιλιάδες παραβάσεις που δεν εκδόθηκαν εξώδικα, 10.000 αφορούν καταγραφές όπου οι κάμερες είτε έκαναν δοκιμή του συστήματος είτε γιατί δεν φαίνονται καθαρά οι αριθμοί εγγραφής του οχήματος όπως και άλλοι λόγοι.

Αρχές του Γενάρη αναμένεται να έρθουν ακόμα 20 σταθερές κάμερες και 16 κινητές κάμερες για την πρώτη φάση του έργου. Στη δεύτερη φάση που θα ακολουθήσει την πρώτη, θα εγκατασταθούν άλλες 66 σταθερές κάμερες.

Οι καταγγελίες αναμένεται να εκτοξευτούν στην Α φάση, ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμαστεί το σύστημα κατά πόσον θα μπορέσει να αντεπεξέλθει, καθώς η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει με την εφαρμογή της Α’ φάσης του συστήματος, να αποστέλλει τα εξώδικα πέντε ημέρες μετά την καταγραφή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top