ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σύντομα η πρόταση του εισαγγελέα για το θάνατο της Τζωρτζίνας - Το μέλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Σύντομα η πρόταση του εισαγγελέα για το θάνατο της Τζωρτζίνας - Το μέλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να υποβληθεί η εισήγηση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την παραπομπή ή μη σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της μεγάλης της κόρης, Τζωρτζίνας.

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Νούλης που έχει «χρεωθεί» να εξετάσει τη δικογραφία, θα καταθέσει την πρότασή του ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει αναλάβει να εισηγηθεί το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να δικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τη δικογραφία που αφορά στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποτελεί εγκληματική ενέργεια την οποία τέλεσε η μητέρας της και κατηγορούμενη. Η 9χρονη είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή καθώς οι μικρότερες αδελφές είχαν αποβιώσει μερικούς μήνες νωρίτερα.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει συλλέξει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο θάνατος δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά εξαιτίας της ουσίας κεταμίνη, η οποία ανιχνεύθηκε στο αίμα του παιδιού δίχως να είναι μέρος της φαρμακευτικής του αγωγής. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ουσία είναι θανατηφόρα σε συγκεκριμένη δοσολογία.

Την ίδια ώρα, η 35η τακτική ανακρίτρια που ερευνά τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, συνεχίζει να λαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις και αυτή την εβδομάδα. Αυτό ισοδυναμεί ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι -εφόσον η τελική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι «εδώλιο» για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας- να λάβουν χώρα δύο διαφορετικές δίκες. Δηλαδή οι θάνατοι των Μαλένας και Ίριδας να απασχολήσουν διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου.

Όλα αυτά εξαρτώνται βέβαια από την κρίση του δικαστικού συμβουλίου να παραπέμψει σε δίκη τη Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους τρεις θανάτους.

Πηγή: news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top