ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές Εκλογές 2023

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές Εκλογές 2023

Το Κυπριακό, θέματα που απασχολούν τις γυναίκες και τους αστυνομικούς, η αγροτική πολιτική και η παράνομη προμήθεια καύσιμων από τα κατεχόμενα ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την Τετάρτη.

Τις θέσεις, το όραμα και τη στρατηγική του αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες, ανέπτυξεη ο Ανδρέας Μαυρογιαννης σε συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ. Σε ανακοίνωση της ΠΟΓΟ προστίθεται ότι η ΠΟΓΟ έμεινε ικανοποιημένη από τις θέσεις Μαυρογιάννη αφού διαπίστωσε ότι έχει ψηλά στις προτεραιότητες του θέματα όπως η προαγωγή της ισότητας στην απασχόληση, η εφαρμογή ολοκληρωμένης στρατηγικής για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η διαμόρφωση κοινωνικής πολιτικής που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και η προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο κ. Μαυρογιάννης θα συμμετάσχει στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου (EGPL), με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Δημόσιο Δίκαιο: Προσκλήσεις, πολιτικές, μελλοντικές προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στα Λεγραινά Σουνίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου στο πλαίσιο συνάντησης με τον Προέδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα Νίκο Λοϊζίδη, κατά την οποία τέθηκε το θέμα των χαμηλόμισθων αστυνομικών και άλλα προβλήματα του κλάδου, χαρακτήρισε απόλυτα δίκαια τα αιτήματα των 4.000 χαμηλόμισθων Αστυνομικών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΛΑΜ, ο κ. Χρίστου εξέφρασε την άποψη πως αν θέλουμε μια αποτελεσματική αστυνομία, τότε πρέπει να δοθούν και τα απαραίτητα κίνητρα. Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν έπραξε τίποτα μέχρι τώρα, γι’ αυτό κι εμείς με την σειρά μας ως ΕΛΑΜ θα πράξουμε ό,τι μπορούμε, εγγράφοντας παράλληλα το θέμα και στην Επιτροπή Νομικών της βουλής, πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος, Αχιλλέας Δημητριάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις που υπέβαλε το κοινό διαδικτυακά και διά ζώσης, στο Υφαντουργείο, είπε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ πώς η λύση του Κυπριακού θα γίνει με άλλο τρόπο πέραν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Πίστευα και πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Για μένα είναι τρόπος ζωής, υποθέσεις που κέρδισα. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς η λύση του Κυπριακού θα γίνει με άλλο τρόπο πέραν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχω την εμπειρία, ξέρω πώς να το διαχειριστώ», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η νομική του εμπειρία επηρεάζει την πολιτική του.

Εισηγήθηκε επίσης τη δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης, με το οποίο το κράτος θα αγοράζει την περιουσία του κόσμου που θέλει να την πουλήσει στην "επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας" με την επιλογή να την ξανααγοράσει στο μέλλον. Σε σχέση με την πρότασή του για δημιουργία επιτροπής αλήθειας και το ενδεχόμενο η Τουρκία να βγει κερδισμένη από αυτό, είπε ότι αυτό θα γίνει «για μας, όχι για την Τουρκία. Είναι ένα κομμάτι της μεταβατικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Κολοκασίδης με δημόσια τοποθέτηση του ζήτησε αυστηρότατο έλεγχο για την παράνομη προμήθεια καυσίμων από κατεχόμενα. «Δεν μπορεί να υπάρχουν διαφυγόντα φορολογικά κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων, να υποσκάπτεται η λειτουργία κυπριακών επιχειρήσεων και να στηρίζεται το κατοχικό καθεστώς, αλλά η κυβέρνηση να παρακολουθεί απαθής», ανεφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος. Εξέφρασε τη θέση ότι εκεί που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά ο κανονισμός της πράσινης γραμμής, να κλείσουν τα συγκεκριμένα οδοφράγματα. Ανέφερε επίσης ότι το κράτος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και ταυτόχρονα να ληφθούν και μέτρα για ελάφρυνση των τιμών των καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές με μείωση της φορολογίας και καθορισμό πλαφόν.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με δελτίο Τύπου παρέθεσε τις θέσεις του για την αγροτική πολιτική και την ανάπτυξη της καλλιέργειας του χαρουπιού. Συγκεκριμένα διατυπώνει τη θέση ότι η πολιτεία εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένη στην παραδοσιακή λογική της γεωργίας που την περιορίζει στο στενό πλαίσιο του πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα αδυνατεί να αντιληφθεί μια άλλη αρχιτεκτονική ανάπτυξης σε νέο πλαίσιο μεταποίησης και προστιθέμενης αξίας. Το χαρούπι με νέους οικονομικούς όρους, στη σύγχρονη βιολογική γεωργία σε κλάδους όπως η φαρμακευτική, οι παιδικές τροφές και οι συμπληρωματικές υγιεινές τροφές, προσφέρει επιπρόσθετες αξίες με τεράστια οικονομικά οφέλη και κέρδη, αναφέρει προσθέτοντας ότι τον Φεβρουάριο του 2023 θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, την έρευνα και την ανάπτυξη της βιομηχανίας στη βάση του χαρουπιού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top