ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Αβέρωφ - «Είναι αυτό που με ενοχλεί… Βγήκαν να με πετροβολήσουν προτάσσοντας τη δικοινοτικότητα»

Στην αντεπίθεση ο Αβέρωφ - «Είναι αυτό που με ενοχλεί… Βγήκαν να με πετροβολήσουν προτάσσοντας τη δικοινοτικότητα»

Με φιλοξενούμενους τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Χρίστο Χρίστου και Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, το ΡΙΚ μεταδίδει απόψε το δεύτερο από μια σειρά debates, που έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, τα θέματα συζήτησης καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος από το διακύβευμα των εκλογών, μέχρι τα θέματα επικαιρότητας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει την πρότασή του για συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε λέγοντας πως «η διαφάνεια αφορά μόνο τον Αβέρωφ και τον Χρίστο (Χρίστου) και όχι τις συζύγους τους. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε για να έχουμε απόλυτη διαφάνεια; Κάναμε ένα σύνταγμα με τις συνθήκες του 1960. Δεν γνωρίζω πολλές δημοκρατικές χώρες να μην έχουν κάνει αλλαγές εδώ και 62 χρόνια.

Δεν έχει σύγχρονη Δημοκρατία που δεν έχει ένα υπουργό συντονιστή για τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης. Ας μην κολλήσουμε στην ονομασία. Για να μην υπάρχει σύγχυση. Είναι αυτό που με ενοχλεί, ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν για τη δικοινοτικότητα της ομοσπονδίας και του συντάγματος του 1960.

Βγήκαν να πετροβολήσουν τον Αβέρωφ προτάσσοντας τη δικοινοτικότητα. Δεν πλήγηκε η δικοινοτικότητα όταν διορίσαμε Γενικό Ελεγκτή Ελληνοκύπριο. Ας μην χάσουμε την ουσία στην ονοματολογία.

Η ουσία είναι, χρειάζεται το 2022 να έχουμε κάποιο θεσμικό που να ασχολείται με θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης; Δεν μπορούμε να αναθεματίζουμε όταν μπαίνουν πολιτικές προτάσεις κάτω στο τραπέζι. Δεν μπορείς να επιβάλλεις συνταγματική αναθεώρηση. Χρειάζεσαι ευρύτατη συναίνεση. Βγήκε γνωμοδότηση του Ανωτάτου ότι είναι αντισυνταγματικό να δημοσιοποιούνται τα των δικαστών. Και λέγω και αυτά να τα ρυθμίσουμε».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top