ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χριστίνα Γιαννάκη: Συστάσεις για την 4η δόση – Ποιους ασθενείς αφορά

Χριστίνα Γιαννάκη: Συστάσεις για την 4η δόση – Ποιους ασθενείς αφορά

Τις συστάσεις της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τα επικαιροποιημένα, προσαρμοσμένα εμβόλια, έναντι της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε χθες (08/09) το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κα Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε ότι χθες, Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, και αξιολόγησε τις νέες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφορικά με τα επικαιροποιημένα, προσαρμοσμένα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Η επιτροπή συμφώνησε ομόφωνα ότι, συνέχισε, «η προστασία από τη μόλυνση και ιδιαίτερα από την ήπια νόσο, μειώνεται περίπου στους έξι μήνες μετά από τον αρχικό εμβολιασμό».

«Παράλληλα με τα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί το Υπουργείο Υγείας, στις περισσότερες εισαγωγές ασθενών εμφανίζονται σε μη εμβολιασμένα άτομα, επομένως τα εμβόλια για τον κορωνοϊό εξακολουθούν να παρέχουν μια προστασία από σοβαρή νόσο, από νοσηλεία, από θάνατο και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνει τη χρήση αυτών των επικαιροποιημένων εμβολίων με την ενισχυτική δόση, δηλαδή την τρίτη δόση, σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών, νοουμένου ότι έχουν προέλθει πέντε μήνες από τη λήξη της δεύτερης δόσης», τόνισε.

Να σημειώσουμε ότι, πρόσθεσε, «έχουμε 248,000 συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πάρει την τρίτη δόση και έχουμε και την τέταρτη δόση, σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών που θα ξεκινήσουμε. «Εκεί θα συμπεριλάβουμε όλα τα άτομα τα οποία εργάζονται και διαμένουν σε στέγες ευγηρίας, στους επαγγελματίες υγείας ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, με σοβαρή χρόνια καρδιακή και αγγειακή νόσο, με χρόνια σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια, με υπατική νόσο, με χρόνια νευρολογική νόσο, άτομα που παίρνουν αιμοσφαιρίνη, έγγειες, ανοσοκατασταλμένους, στους ασθενείς οι οποίοι έχουν μεταμοσχευθεί, στους ασθενείς με HIV, στους ασθενείς με AIDS, στους ανθρώπους που έχουν νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, αυτοί μπορούν να πάρουν αυτή την ενισχυτική δόση», κατέληξε η κα Γιαννάκη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top