ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε» - Καμιά προγραμματισμένη συνάντηση με ελληνική πλευρά στη Νέα Υόρκη

Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε» - Καμιά προγραμματισμένη συνάντηση με ελληνική πλευρά στη Νέα Υόρκη

Προκλητικός και υπερόπτης για άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών με φόντο τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας στη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ‘τους περιμένουμε με το φως της ημέρας’. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμιά προγραμματισμένη συνάντηση, ούτε καν πρωτοβουλία για συνάντηση με την ελληνική πλευρά στην Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθούν και οι δύο για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις διπλωματικών συντακτών, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «δεν υπάρχει καμιά προγραμματισμένη συνάντηση» με την ελληνική πλευρά στην Νέα Υόρκη.

«Ούτε και τέτοια πρωτοβουλία υπάρχει. Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι ότι η Τουρκία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας τον τελευταίο καιρό. Πρώτον, υπογράψαμε τη Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας με τη Λιβύη. Στη συνέχεια καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν αφήσαμε κανένα πλοίο να εισέλθει εδώ. Ούτε πλοία της Ελλάδας, των Ε/κ ή τρίτων χωρών. Προσπάθησαν να εισέλθουν 9 φορές. Εμποδίσαμε όλες αυτές τις απόπειρες με διπλωματικές προσπάθειες και μέτρα επί τόπου», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής χώρα που όλοι την θαυμάζουν. «Ως αποτέλεσμα, η διεθνής προβολή και επιτυχία της Τουρκίας τρελαίνει την Ελλάδα. Επιπλέον, η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία με παρενοχλήσεις και κλειδώματα. Ακόμη, η Ελλάδα θίγει συνεχώς ζητήματα όπως η μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις και μη έλευση τουριστών στην Τουρκία. Προφανώς έχουν ενοχληθεί πολύ. Κάνουν φτηνούς υπολογισμούς», υποστήριξε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Μητσοτάκη ‘σας περιμένουμε στο φως της ημέρας’, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε «δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτή τη δήλωση. Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε».

Σχετικά με την επιστολή που έστειλε η Άγκυρα στους διεθνείς οργανισμούς για να καταγγείλει την Ελλάδα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν στείλει τέτοιες επιστολές. «Έχουμε στείλει τέτοιες επιστολές και στο παρελθόν. Έχουμε στείλει πολλές επιστολές στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κράτη μέλη της ΕΕ και χώρες μέλη του ΝΑΤΟ - ακόμη και για τις ανοησίες σχετικά με το Καστελόριζο και το χάρτη της Σεβίλλης - ως απάντηση στην ελληνική προπαγάνδα και τις μαξιμαλιστικές της αξιώσεις» είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top