Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει την «κλιμάκωση», μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει την «κλιμάκωση», μετά τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε την Τρίτη τη δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, καταγγέλλοντας μια "κλιμάκωση", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

"Είναι σαφώς μια κλιμάκωση", δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς. Ο γενικός γραμματέας "καλεί την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να επαναλάβει τον διάλογο με τις ενδιαφερόμενες πλευρές προκειμένου να επιτευχθεί αυτού που ζητούμε εδώ και πολύ καιρό, μια πλήρης και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου", είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE