ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι εισηγήσεις για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας – Εστιάζουν στις ώρες αιχμής

Αυτές είναι οι εισηγήσεις για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας – Εστιάζουν στις ώρες αιχμής

«Πονοκέφαλος» έχουν καταντήσει οι αυξήσεις στον ηλεκτρισμό με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βιώνουν μια πολύ δύσκολη περίοδο, αφού καθίσταται αδύνατο να ανταπεξέλθουν σε όλους τους τομείς, στους οποίους οι τιμές έχουν πάρει τον ανήφορο.

Σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης της κατάστασης αυτής, στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στις Σεπτεμβρίου 2022, επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία επί της πρότασης Κανονισμού του Συμβουλίου σχετικά με παρέμβαση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το ThemaOnline, κάθε κράτος μέλος πρέπει να καθορίσει τις ώρες αιχμής, δηλαδή τις ώρες που παρατηρείται η μεγαλύτερη ζήτηση σε ηλεκτρισμό, και που αντιστοιχούν συνολικά τουλάχιστον στο 10 % όλων των ωρών της περιόδου μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2022 και της 31ης Μαρτίου 2023.        

Αφού καθοριστούν οι ώρες αιχμής, κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να λάβει τέτοια μέτρα που να οδηγούν στη μείωση της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των καθορισμένων αυτών ωρών αιχμής, τουλάχιστον σε 5 % κατά μέσο όρο ανά ώρα.        

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΕ με το μέτρο αυτό στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, φυσικού αερίου ή υγρών καυσίμων αλλά και στην ομαλότερη κατανομή της ζήτησης ανά ώρα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση των τιμών ηλεκτρισμού.

Όσο αφορά τα μέτρα μείωσης της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εθνικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, δημοσίευση στοχευμένων πληροφοριών σχετικά με την προβλεπόμενη κατάσταση στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, ρυθμιστικά μέτρα για τον περιορισμό της μη αναγκαίας κατανάλωσης ενέργειας και στοχευμένα οικονομικά κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top