ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβ. Νεοφύτου καλωσόρισε τη συμφωνία για την Ελλάδα στο πλαίσιο της COSAC

Ο Αβ. Νεοφύτου καλωσόρισε τη συμφωνία για την Ελλάδα στο πλαίσιο της COSAC

Τη συμφωνία για την Ελλάδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου σε παρέμβαση του στο πλαίσιο της Συνάντησης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC) οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συζήτηση του θέματος των προτεραιοτήτων της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας, o κ. Νεοφύτου καλωσόρισε σε σχετική παρέμβασή του τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της, αναφερόμενος στη σημασία της υπευθυνότητας, αλλά και της αλληλεγγύης. Υπογράμμισε δε την πρόκληση της πολύ δύσκολης εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της μετανάστευσης, ο κ. Νεοφύτου έθιξε τέσσερα σημεία: την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων τόσο των μεταναστών, όσο και των Ευρωπαίων πολιτών, την ανάγκη παρεμπόδισης της κατάχρησης των κοινωνικών επιδομάτων που δίνονται στους μετανάστες,  την ανάγκη ίσης κατανομής των βαρών της μετανάστευσης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και την ανάγκη για μια αξιόπιστη πολιτική επαναπατρισμού.

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Νεοφύτου, υπογράμμισε τους κινδύνους, που υπάρχουν για την ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων πολιτών στην ίδια την Ευρώπη, αλλά και πέρα από τα σύνορά της, από τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους».  Ολοκληρώνοντας, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπτυξης στα κράτη μέλη της Ένωσης και υπογράμμισε την ανάγκη να επιστρέψει η Ευρώπη τάχιστα σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, κάνοντας χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top