ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ο αδικοσκοτωμένος Θανάσης βγήκε από τον τάφο και μίλησε…» - Εκατοντάδες πολίτες έξω από τη Νομική Υπηρεσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Ο αδικοσκοτωμένος Θανάσης βγήκε από τον τάφο και μίλησε…» - Εκατοντάδες πολίτες έξω από τη Νομική Υπηρεσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τις φωνές τους ένωσαν πολίτες, σε Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομική Υπηρεσία σήμερα (8/10) το απόγευμα, με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του Εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου.

Αρκετοί από αυτούς κρατούσαν πανό και φώναζαν «αίσχος, ντροπή σας και Αστυνομία και Εισαγγελία και Νομική Υπηρεσία», ενώ ακούγονται φράσεις όπως «αηδία», «εν δημοκρατία τούτη;»

Παράλληλα, ζητούσαν την επιστροφή του ποινικού ανακριτή, Σάββα Μάτσα, ο οποίος αποκλείστηκε από την έρευνα για τον θάνατο του Εθνοφρουρού. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπήρχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση από τους παρευρισκόμενους, με εκατοντάδες πολίτες να εκφράζουν την αγάπη και τη στήριξή τους προς το πρόσωπο της κας. Αντριάνας. «Είμαστε όλοι δίπλα σου», «Υποκλινόμαστε», «Όλες είμαστε μανάδες του Θανάση», μερικά από τα λόγια στήριξης που ακούστηκαν.

Ορισμένοι από τους πολίτες που βρέθηκαν στην εκδήλωση έσπευσαν να αγκαλιάσουν την κυρία Αντριάνα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη του Θανάση Νικολάου.

Η μητέρα του Θανάση Νικολάου κα. Αντριάνα, μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους όσους ήρθατε εδώ να στηρίξετε. Ακόμα και τώρα μετά τη μακάβρια εκταφή του παιδιού μας που μίλησε από τον τάφο ότι τον σκότωσαν και τον στραγγάλισαν. Ο αδικοσκοτωμένος Θανάσης βγήκε από τον τάφο και μίλησε, αλλά αυτοί που κρατούν τον νόμο δεν άκουσα την φωνή του. Όπως δεν άκουγαν εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια τη φωνή της οικογένειάς του και της χαροκαμένης μάνας του. Σκότωσαν το παιδί μας. Σκότωσαν και την ψυχή μας.

Όλα αυτά είναι απαράδεκτα. Με ρωτούν πολλοί που βρίσκω τόση δύναμη. Δεν είναι θέμα δύναμης, είναι πόνου και αδικίας. Ο αγώνας για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη συνεχίζεται, χωρίς σταματημό. Ακόμα να λάμψει η αλήθεια που μπήκε στον τάφο με τον Θανάση. Σκότωσαν το παιδί μας σκότωσαν τη ψυχή μας και ακόμα να κάνουν το αυτονόητο. Να βρούμε τους ενόχους».

Δείτε βίντεο από την ομιλία της: 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top