ΠΑΡΑ-THEMA

Αποκαλυπτικός o Αβέρωφ: «Άκουγα πίσω από την πλάτη μου τα σχόλια… ο μιτσοκάμμης» - Ποια η μεγαλύτερή του ενοχή

Αποκαλυπτικός o Αβέρωφ: «Άκουγα πίσω από την πλάτη μου τα σχόλια… ο μιτσοκάμμης» - Ποια η μεγαλύτερή του ενοχή

Σε μία σειρά αποκαλύψεων για τη ζωή του προέβη ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Όμορφη Μέρα» του ΡΙΚ μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την απόφαση να ενασχοληθεί με την πολιτική αλλά και τη σχέση με τον γιο του, Περικλή.

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως ο πατέρας του ήταν κτηνοτρόφος και γεωργός οπότε ζήσαμε και τις μάντρες και τα χωράφια και τα περβόλια.

Ερωτηθείς πότε κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, απάντησε πως η ενασχόληση με τα κοινά άρχισε από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου. «Γεννήθηκα με πρόβλημα πτώσης φλεβάρων και στα δύο μάτια. Έζησα, τέλος της δεκαετίας του 1960 - αρχές του 1970, αυτό που λέμε σήμερα ονομάζεται bullying…με ένα διαφορετικό τρόπο…στην τάξη οι συμμαθητές μου συμπεριφέρονταν άψογα. Όταν βγαίναμε τα διαλείμματα άκουγα πίσω μου τον σχολιασμό… για αυτό που γεννήθηκα…ο μιτσοκάμμης… εμένα αυτό μέσα μου με όπλισε… και είπα θα δείτε ποιος είναι ο Αβέρωφ…και έβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος της τάξης και αυτό συνέχισε και στο γυμνάσιο και στο λύκειο αλλά και στις σπουδές μου στην Αμερική», είπε.

Παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα στην κοινωνία. «Τα φλέβαρα δεν επηρεάζουν το μυαλό. Δεν έχει σχέση αν είσαι ψηλός, κοντός, όμορφος. Σημασία έχει ο χαρακτήρας, το μυαλό πόσο χρήσιμοι είμαστε για την οικογένειά μας, την κοινωνία την πατρίδα μας», τόνισε.

Φωτίστηκε το πρόσωπό του όταν ρωτήθηκε για τον γιο του Περικλή. «Η μεγαλύτερή μου ενοχή είναι ότι δεν έχω τον χρόνο που θα έπρεπε με το μοναχοπαίδι μου. Για αυτό κάθε πρωί τον παίρνω εγώ στο σχολείο», ανέφερε. «Όταν είμαστε στην Αργάκα του αρέσει κι εκείνου η φύση, είναι στο dna μας. Είναι στα 12 τώρα. Αντιδρά για την πολιτική γιατί νιώθει ότι η πολιτική κερδίζει τον πατέρα του και για αυτό είναι που νιώθω ενοχή. Είναι κριτικός απέναντί μου, έχει άποψη και θέσεις».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top