ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το ψευτοδίλημμα των ΑΚΕΛικών

Το ψευτοδίλημμα των ΑΚΕΛικών

Όπως όλα δείχνουν το ΑΚΕΛ θα βιώσει τον Φεβρουάριο ακόμα ένα ναυάγιο, τα τελευταία χρόνια φαίνεται του συμβαίνουν συχνότερα κι από το Τρίγωνο των Βερμούδων, με τον εκλεκτό του μάλιστα να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός δεύτερου γύρου.

Και μαντέψτε ποιος θα φταίει πάλι γι’ αυτό: Εσύ φίλε μου. Ο ανένταχτος. Ο μη-ΑΚΕΛικός. Ο “φιλελεύθερος με κριτική σκέψη” (όπως σε αποκαλούν ειρωνικά τα αξιολύπητα τρολάκια που δεν μπορούν να χωνέψουν την πραγματικά ελεύθερη από κομματικές παρωπίδες σκέψη γιατί δεν την άσκησαν και ποτέ). Ο ιμιτασιόν-αριστερός γιατί ο original κυκλοφορεί μόνο με πιστοποιητικό από την Εζεκία Παπαϊωάννου. Ο “Δούρειος Ίππος του Χριστοδουλίδη” (άλλαξε φέτος το τροπάριο, παλαιότερα ήμασταν του Αβέρωφ). Ο εχθρός της Αριστεράς. Ο αντιακελικός (ίσως ο πιο άκυρος όρος που χρησιμοποιείται βλακωδώς ως βρισιά λες και το “ΑΚΕΛικός” είναι κάτι σαν ISO καλού ανθρώπου). Εσύ λοιπόν φταις που το ΑΚΕΛ δεν θα κυβερνήσει τα επόμενα πέντε χρόνια (και ούτε τα επόμενα πενήντα όπως διαφαίνεται) γιατί από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεις τον εκλεκτό του (έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Αναστασιάδη και μία από τις πλέον αψυχολόγητες επιλογές ακόμα και για τα ιδιόρρυθμα γούστα του ΑΚΕΛ) ανοίγεις τον δρόμο για να παραμείνει η δεξιά στην εξουσία (ναι, αυτό είναι το βασικό τους επιχείρημα, το δίπολο “δεξιά” και “αριστερά” σαν να μην πέρασε μισός αιώνας από την τελευταία φορά που οι όροι αυτοί ήταν relevant).

Ναι φίλε μου, εσύ φταις που ο Χριστοδουλίδης εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, το πρώτο μέλος μιας διεφθαρμένης μέχρι το μεδούλι κυβέρνησης που λανσάρεται ως “ανεξάρτητος” και... πείθει γιατί πολύ απλά ένα τσούρμο από (κατά την κρίση τους) κομμένους, αδικημένους, παραγνωρισμένους, αναξιοποίητους και με σύνδρομο στέρησης μυρίστηκαν εξουσία. Εσύ φταις που ο Μαυρογιάννης εμφανίζεται ως φτωχός συγγενής και ό,τι ποσοστό τσιμπάει οφείλεται καθαρά στην κομματική πειθαρχία των σκληρών ΑΚΕΛικών που τον κατάπιαν αναγκαστικά με μπόλικη μαγειρική σόδα για χώνεψη. Εσύ φταις που ενώ το ΑΚΕΛ μπορούσε να στηρίξει τον απαλλαγμένο από Αναστασιαδικά βαρίδια Αχιλλέα ή το μάβερικ με την εξωφρενική δημοτικότητα Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέλεξε τον Μαυρογιάννη για όλους τους λάθος λόγους - και σίγουρα όχι για να κυβερνήσει. Εσύ φταις που η δεξιά αλωνίζει γιατί δεν επέλεξες με το στανιό αυτόν που το ΑΚΕΛ βάφτισε “αλλαγή” χωρίς να έχει αλλάξει πρώτα εκείνο (και που δεν πιάνει καν τα ολοένα και συρρικνούμενα ποσοστά του). Σαν τον σκηνοθέτη που ρίχνει την ευθύνη για τον πάτο της ταινίας του στο ηλίθιο κοινό που δεν την κατάλαβε και όχι στη μαλακία που τους σέρβιρε.

Με γελοία ψευτοδιλήμματα τύπου “αν δεν είσαι με τον Μαυρογιάννη είσαι του Χριστοδουλίδη” και πιστοποιητικά “αριστερότητας” όχι μόνο δεν θα φέρετε τον ανένταχτο προοδευτικό κόσμο πίσω αλλά θα κάνετε την ανάγκη κάλυψης του σοσιαλδημοκρατικού κενού ακόμα πιο επιτακτική. Και ξέρετε πολύ καλά πόσο απεχθάνεται τα κενά η Φύση...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top