ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝ Λάρνακας: Οι στρατονόμοι άλλαξαν θέση στο τζιπ – Διέταξε έρευνα το υπουργείο μετά τα όσα αποκαλύψαμε

ΚΕΝ Λάρνακας: Οι στρατονόμοι άλλαξαν θέση στο τζιπ – Διέταξε έρευνα το υπουργείο μετά τα όσα αποκαλύψαμε

Άλλα έγιναν, άλλα δηλώνει το Υπουργείο Άμυνας και αναμένουμε να δούμε τι θα προκύψει από την έρευνα.

Την Τρίτη 14/7/2015, η ιστοσελίδα μας μετέδωσε τα γεγονότα το οποία συνέβησαν στο ΚΕΝ Λάρνακας, ενημερώνοντας συγκεκριμένο επιτελάρχη του αρμόδιου υπουργείου, ο οποίος έσπευσε επί τόπου μετά την ενημέρωση που του δώσαμε. 

Όπως ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, επιβεβαίωσε την είδηση που μεταδώσαμε, ωστόσο πρόσθεσε ότι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Η δεύτερη σε αναγνωσιμότητα ηλεκτρονική εφημερίδα της Κύπρου, μετέδωσε ζωντανά, την ώρα που τα γεγονότα εκτυλίσσονταν, τις πληροφορίες που λάμβανε από συγκεκριμένες και καλά ενημερωμένες πηγές, καλύπτοντας το ρεπορτάζ της ακόμη και με φωτογραφικό υλικό. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ. 

Ο επιτελάρχης του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε στη δήλωσή του ότι «έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ στρατιωτών και στρατονόμων, χωρίς όμως κανένα τραυματισμό και χωρίς καμία εμπλοκή».

Η ιστοσελίδα μας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει από διασταυρωμένες πληροφορίες (περισσότερες από τρεις πηγές), στρατονόμοι κτύπησαν με το καθρεφτάκι του οχήματος τους στρατιώτη, ο οποίος μετά το χτύπημα έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να γδαρθεί το χέρι του. 

Επιπλέον ο κ. Φυτιρής ανέφερε ότι «αυτό που γράφουν ότι έφυγαν 100 στρατιώτες δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα”. 

Ενημερώνουμε με την σειρά μας ότι μετά τον τραυματισμό του στρατιώτη από τους στρατονόμους, 100 περίπου στρατιώτες έσπασαν την πύλη (βλέπε φωτογραφίες), ακόμα και την πινακίδα «STOP», μετακινήθηκαν εκτός στρατοπέδου και έπειτα επέστρεψαν. 

Επιπλέον, ο επιτελάρχης ανέφερε ότι όταν μετέβη στο ΚΕΝ «όλοι ήταν στα κρεβάτια τους και υπήρχε πλήρης ομαλότητα». 

Η εξέλιξη αυτή, ήταν αναμενόμενη, καθώς μετά το περιστατικό, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του στρατοπέδου, έβαλαν τους στρατιώτες στους θαλάμους τους και τους απαγόρευσαν την έξοδο από τον λόχο. Οι οδηγίες αυτές, έφεραν το αποτέλεσμα που ο εν λόγω επιτελάρχης αντίκρισε. 

Επιπλέον πληροφορία:  
Κινδύνευσαν άλλοι δύο στρατιώτες. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι στρατονόμοι αφού πρώτα κτύπησαν με το καθρεφτάκι τους τον στρατιώτη με το γδαρμένο χέρι, αντάλλαξαν θέσεις εντός του οχήματος, με τον οδηγό να μεταβαίνει στη θέση του συνοδηγού και ο συνοδηγός να παίρνει το τιμόνι. Οι στρατονόμοι έπειτα, ανέπτυξαν ταχύτητα και πέρασαν ξυστά από άλλους δύο στρατιώτες. 

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του Υπουργείου να υποβαθμίσει το περιστατικό και έντεχνα, για να το καταφέρει, προβάλλει την ηλικία των στρατιωτών καθώς και το γεγονός ότι είναι νεοσύλλεκτοι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι περιστατικά όπως αυτά δεν θα σημειώνονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο μέλλον. 

Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα παρά να το υποβαθμίζουμε, ρίχνοντας ευθύνες στους λειτουργούς των μέσων ενημέρωσης. 

Δήμος Κουγιούντας    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top