ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή αύξηση ανέργων τον Οκτώβριο – Σε ποιους τομείς αποδίδεται - Στοιχεία

Μικρή αύξηση ανέργων τον Οκτώβριο – Σε ποιους τομείς αποδίδεται - Στοιχεία

Μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (3/11) η Στατιστική Υπηρεσία. Αύξηση παρατηρείται τόσο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο όσο και με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Οκτωβρίου 2022, έφτασε τα 11.183 πρόσωπα, ενώ με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο 2022 αυξήθηκε στα 13.389 πρόσωπα σε σύγκριση με 13.269 τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021 σημειώθηκε αύξηση 209 προσώπων ή 1,9% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (αύξηση 421), της δημόσιας διοίκησης και άμυνας (αύξηση 96), της ενημέρωσης και επικοινωνίας (αύξηση 67), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (αύξηση 51) και των δραστηριοτήτων σχετικών με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (αύξηση 51).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top