ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή αύξηση ανέργων τον Οκτώβριο – Σε ποιους τομείς αποδίδεται - Στοιχεία

Μικρή αύξηση ανέργων τον Οκτώβριο – Σε ποιους τομείς αποδίδεται - Στοιχεία

Μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (3/11) η Στατιστική Υπηρεσία. Αύξηση παρατηρείται τόσο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο όσο και με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Οκτωβρίου 2022, έφτασε τα 11.183 πρόσωπα, ενώ με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο 2022 αυξήθηκε στα 13.389 πρόσωπα σε σύγκριση με 13.269 τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021 σημειώθηκε αύξηση 209 προσώπων ή 1,9% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (αύξηση 421), της δημόσιας διοίκησης και άμυνας (αύξηση 96), της ενημέρωσης και επικοινωνίας (αύξηση 67), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (αύξηση 51) και των δραστηριοτήτων σχετικών με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (αύξηση 51).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top