ΚΟΣΜΟΣ

2.700 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης

2.700 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης

Χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν την Τετάρτη (15/7) σε 13 ναυτικές επιχειρήσεις στα ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.

Το πλοίο Werra του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού και το σκάφος έρευνας και διάσωσης Bourbon Argos της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF), καθώς και σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και του ιταλικού Λιμενικού Σώματος συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών, που επέβαιναν σε φουσκωτά και άλλα πλεούμενα, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ιταλικού ΛΣ.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι όλες οι επιχειρήσεις διάσωσης έγιναν σε μια θαλάσσια περιοχή περίπου 35 μίλια (55 χλμ.) από τις ακτές της Λιβύης.

Περίπου 150.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος το 2015, στην πλειονότητά τους στην Ιταλία και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Στις απόπειρες διάπλου της Μεσογείου, συχνά με επικίνδυνα πλεούμενα, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.900 άνθρωποι φέτος. Ο απολογισμός αυτός είναι διπλάσιος από εκείνον που καταγραφόταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) τόνισε την περασμένη Παρασκευή ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να αντιμετωπίσει το κύμα των μεταναστών, καθώς 1.000 άνθρωποι φθάνουν πλέον στις ελληνικές ακτές καθημερινά.

Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αυτοί προσπαθούν να σωθούν από ένοπλες συγκρούσεις—Αφγανιστάν, Συρία, Νιγηρία, Σομαλία, Ιράκ, Λιβύη—ή καταπιεστικά καθεστώτα όπως αυτό της Ερυθραίας, σύμφωνα με την UNHCR. Το κύμα μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρο για τους διακινητές στη Λιβύη, που εκμεταλλεύονται την κατάρρευση της έννομης τάξης στη χώρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top