ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ – Οικολόγοι: Να φύγουν οι βρετανικές βάσεις με τη λύση του Κυπριακού

ΑΚΕΛ – Οικολόγοι: Να φύγουν οι βρετανικές βάσεις με τη λύση του Κυπριακού

Τη θέση ότι η απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων θα πρέπει να διεκδικηθεί στα πλαίσια μιας λύσης του Κυπριακού εκφράζουν ΑΚΕΛ και Κίνημα Οικολόγων Περιβαλοντιστών, με αφορμή το συμβάν με τους πυραύλους στις βάσεις Ακρωτηρίου.

«Με αφορμή το σοβαρό ατύχημα που έχει συμβεί στις βάσεις Ακρωτηρίου σε σχέση με τους πυραύλους, θέλω να επαναλάβω τη θέση του ΑΚΕΛ για την ανάγκη απομάκρυνσης των βρετανικών βάσεων από την Κύπρο», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Οι βρετανικές βάσεις, πρόσθεσε, «αποτελούν ένα τεράστιο αναχρονισμό, αποτελούν ένα αποικιοκρατικό κατάλοιπο που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι αναφερόμαστε σε βάσεις που βρίσκονται σε μια χώρα μέλος της ΕΕ και πρόκειται για βάσεις από άλλη χώρα μέλος της ΕΕ».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «είναι φανερό εκ των πραγμάτων ότι υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι, όχι μόνο σε ζητήματα ασφάλειας όπως αυτό που προέκυψε με το ατύχημα για τους πυραύλους, αλλά προκύπτουν σοβαρότατα ζητήματα από τον εν δυνάμει ρόλο που διαδραματίζουν οι βάσεις στην περιοχή, οι οποίες βάσεις αποτελούν και κατασκοπευτικό κέντρο και ορμητήριο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Βρετανών και των νατοϊκών».

«Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην ανάγκη απομάκρυνσης των βάσεων, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι αυτός ο στόχος θα τεθεί για υλοποίηση μόλις μπορέσουμε να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «επιδίωξή μας είναι από κοινού με τους Τ/κ αφού φτάσουμε στην απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, να διεκδικήσουμε την απομάκρυνση των βάσεων από την Κύπρο, να διεκδικήσουμε από κοινού τον τερματισμό αυτού του αναχρονισμού». 

Στο χθεσινό περιστατικό αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης λέγοντας ότι «αναδεικνύει τους κινδύνους από τη λειτουργία των στρατιωτικών βάσεων των Βρετανών στην Κύπρο». Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για το ότι η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη «μέσα στα πλαίσια των συζητήσεων για λύση του Κυπριακού θα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί θέμα διάλυσης και απομάκρυνσης των βρετανικών βάσεων».

Παράλληλα, εξέφρασε την συμπαράστασή του κινήματος προς τους κατοίκους του Ακρωτηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top