ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τοποθετήθηκαν ΔΗΣΥ - ΕΔΕΚ

Βουλή: Για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τοποθετήθηκαν ΔΗΣΥ - ΕΔΕΚ

Για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και συγκεκριμένα για την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης – ΠΑΣΥΔΥ, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ σε δηλώσεις τους στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε την ελπίδα «ότι αυτή η μεταρρύθμιση το συντομότερο δυνατόν θα ολοκληρωθεί, γιατί οι αλλαγές που χρειάζονται στη χώρα μας δεν είναι μόνο τα οικονομικά μέτρα για εξισορρόπηση είναι και ο εκσυγχρονισμός προς όφελος του πολίτη».

Με την ευκαιρία αυτή είπε «στο μέλλον δεν πρέπει να έχουμε ένα δημόσιο τομέα του οποίου οι δαπάνες, οι λεγόμενες δαπάνες προσωπικού, μισθολόγιο και συντάξεις θα αυξάνονται ανεξέλεγκτα αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες οικονομικές συνθήκες». Δυστυχώς, πρόσθεσε, «για δεκαετίες έτσι ήταν χτισμένη η Κυπριακή Δημοκρατία».

Στο εξής η θέση του ΔΗΣΥ θα είναι ότι «η αύξηση των δαπανών του κράτους για το προσωπικό θα σχετίζεται άμεσα και απόλυτα με τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας, με το αν υπάρχει ανάπτυξη αν υπάρχει και πόση είναι η αύξηση του ΑΕΠ». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, θα είναι και δίκαιο για τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και για το φορολογούμενο πολίτη.

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι «προχωρώντας σ` αυτή τη μεταρρύθμιση θα βρούμε ένα χρυσό κανόνα που θα συνδέει τις δαπάνες του κράτους με τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας».

«Η ΕΔΕΚ εδώ και πάρα πολύ καιρό υποστηρίζουμε την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα τόσο για σκοπούς πάταξης της γραφειοκρατίας όσο και για σκοπούς πάταξης της κομματοκρατίας», ανέφερε από την πλευρά του ο Βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης.

«Πρέπει να πούμε ότι υπήρξε μια διαχρονική καθυστέρηση και μια αδυναμία και ανικανότητα των Κυβερνήσεων διαχρονικά να αντιμετωπίσουν αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα», είπε, προσθέτοντας ότι «ούτε και αυτή η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει πάρει ή εισηγηθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη «εκείνο που είδαμε μέχρι σήμερα είναι μια τάση και μια προσπάθεια υπαγωγής της δημόσιας υπηρεσίας και των οργανισμών δημόσιας ωφελείας κάτω από τον πλήρη έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας». Αυτό, είπε, «δεν είναι εκσυγχρονισμός, είναι οπισθοδρόμηση».

Εν πάση περιπτώσει εμείς θα περιμένουμε να δούμε προτάσεις και εισηγήσεις που ουσιαστικά να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας υπηρεσίας και ασφαλώς θα συμβάλλουμε σ` αυτή την προσπάθεια φτάνει να υπάρξει, που δεν την έχουμε δει ακόμα, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top