Αυτό είναι το άγνωστο νησί της Ωραίας Ελένης που πήρε το όνομα από ένα ξεχασμένο κράνος

Αυτό είναι το άγνωστο νησί της Ωραίας Ελένης που πήρε το όνομα από ένα ξεχασμένο κράνος

Πετάμε πάνω από την Κρανάη Γυθείου. Το νησί Κρανάη ενώνεται με το Γύθειο μέσω μια γέφυρας. Πάνω του συναντά κανείς έναν από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας.

Συνδέεται με τη μεγάλη στεριά με έναν λιμενοβραχίονα και η θέα προς την αμφιθεατρικά κτισμένη πολιτεία με τα πάμπολλα νεοκλασικά σπίτια είναι πανοραμική.

Στη γη του μικρού αυτού νησιού λέγεται ότι πέρασαν τον πρώτο τους βράδυ ο Πάρης και η ωραία Ελένη, μετά τη φυγή τους από τη Σπάρτη.

Μια γοητευτική πινελιά στο θαυμάσιο τοπίο του Γυθείου η νήσος «Κρανάη», γνωστή και ως Μεραθονήσι, στη νότια πλευρά της πόλης, ενωμένο σήμερα με την ακτή.

Εδώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, διανυκτέρευσε η Ωραία Ελένη – σύζυγος του Μενελάου – με τον εραστή της Πάρι, μετά τη φυγή τους από τη Σπάρτη, πριν από το ταξίδι στην Τροία.

Φεύγοντας ο Πάρις ξέχασε το κράνος του, λέει ο μύθος, και έτσι πήρε το όνομά της η Κρανάη.

 

 

Λίγο πιο δίπλα ο επιβλητικός πύργος Τζανετάκη που στεγάζει το Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης βρίσκεται μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος μαζί με το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

Πηγή: haanity

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Τι περιμένει το Ισραήλ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Τι περιμένει το Ισραήλ

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ περιμένει σύντομα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, αυτή απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE