ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» από Υπουργικό για το Σχέδιο Επιχορήγησης αγοράς παιδικών καθισμάτων για ηλικίες 3-6 ετών

«Πράσινο φως» από Υπουργικό για το Σχέδιο Επιχορήγησης αγοράς παιδικών καθισμάτων για ηλικίες 3-6 ετών

Εγκρίθηκε σήμερα, από το Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που αφορά στο «Σχέδιο Επιχορήγησης για την αγορά παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης παιδιών ηλικίας 3-6 ετών» με προϋπολογισμό €150.000.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, έχοντας ως μέλημα την προστασία των μικρών παιδιών ηλικίας 3-6 χρονών, προώθησε Σχέδιο για επιχορήγηση αγοράς παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης, στόχος του οποίου είναι να υποβοηθήσει και να στηρίξει τη μεταφορά ομάδας μικρών παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών που γίνεται για σκοπούς πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών, αθλητικών ή άλλων δραστηριοτήτων, με τη μέγιστη ασφάλεια. Η υιοθέτηση του Σχεδίου έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Για τον σκοπό αυτό, θα διατεθεί ποσό ύψους €150,000 από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, χωρίς να απαιτηθεί η διάθεση πρόσθετων πιστώσεων. Δικαιούχοι, όπως αναφέρεται στο Σχέδιο, είναι όλοι οι κάτοχοι Άδειας Οδικού Μεταφορέα Επιβατικών Μεταφορών με ισχύουσες άδειες «Ε», οι οποίοι εκτελούν έκτακτες γραμμές για μεταφορά παιδιών 3-6 χρονών σε σχολικές εκδρομές ή άλλες οργανωμένες δραστηριότητες, νοουμένου ότι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Προϋπολογισμός ύψους €50,000 θα διατεθεί για παιδικά καθίσματα τα οποία εφαρμόζονται σε λεωφορεία με καθίσματα που φέρουν ζώνες ασφαλείας σε 3 σημεία, με επιχορήγηση €35 ανά κάθισμα ή €70 ανά σύστημα συγκράτησης. Προϋπολογισμός ύψους €100,000 θα διατεθεί για συστήματα συγκράτησης παιδιών τα οποία εφαρμόζονται σε λεωφορεία με καθίσματα που φέρουν ζώνες ασφαλείας σε 2 σημεία, με επιχορήγηση ύψους €70 ανά σύστημα συγκράτησης.

Η ημερομηνία έναρξης του Σχεδίου, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθούν σύντομα από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top