ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα δολοφονία ζώου - Πυροβόλησαν σκύλο με αεροβόλο στην Λάρνακα

Νέα δολοφονία ζώου - Πυροβόλησαν σκύλο με αεροβόλο στην Λάρνακα

Νέο περιστατικό δολοφονίας ζώου έλαβε χώρα στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην επαρχία Λάρνακας όπου, σκύλος βρέθηκε νεκρός από αεροβόλο όπλο.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες εντόπισαν νεκρό τον σκύλο τους στην Ορμήδεια. Έπειτα τον μετέφεραν σε κτηνίατρο όπου και διαπίστωσε ότι ο σκύλος κτυπήθηκε με αεροβόλο. Στη συνέχεια, κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί και νεκροτομή.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, το γεγονός καταδίκασε και το Κόμμα για τα Ζώα, ζητώντας να ρυθμιστεί το θέμα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, μετά τα τελευταία περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το Κόμμα για τα ζώα καταδικάζει έντονα πλέον και με πολύ θυμό το νέο περιστατικό δολοφονίας σκύλου με αεροβόλο όπλο στην Ορμήδεια (είχαμε και άλλη περίπτωση στο χωριό Κακοπετριά όπου γάτος δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο). Πόσες φορές να ζητήσουμε όπως η νομοθεσία 113(Ι) 2004 Περί Πυροβόλων Όπλων και μη Πυροβόλων Όπλων ότι θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί μέσα στα σημερινά δεδομένα και πραγματικότητες».

«Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε απλοί θεατές σε αυτά τα εγκλήματα και βέβαια είχαμε και πάρα πολλές περιπτώσεις όπου όπλα χρησιμοποιήθηκαν για φόνους. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον 18 φόνοι, ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με την χρήση κυνηγετικών όπλων», λέει η ανακοίνωση.

«Είναι καιρός πλέον το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δει τις πραγματικότητες και να δράση άμεσα. Δεν μπορεί μέχρι σήμερα η Κύπρος ως Ευρωπαϊκή χώρα να είναι στην πέμπτη (5) θέση και ένας στους τρείς Κύπριους διαθέτουν όπλα στο σπίτι τους.Ήρθε η ώρα να εξεταστούν όλα αυτά τα φαινόμενα και να μπει ένα φραγμός στην ίσως ανεξέλεγκτη κατάσταση, γιατί θύματα δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ίδια τα αθώα τα ζώα», τονίζεται.

«Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου ζητά όπως ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα εγκλήματα κατά των ζώων να διερευνώνται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων και καλούμε την Υπουργό Δικαιοσύνης να δράση και να αξιολογηθεί η μέχρι σήμερα κατάσταση όσον αφορά την οπλοκατοχή και οπλοχρησία», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top