ΥΓΕΙΑ

Γευστικές πατάτες: Θα 'ναι σαν τηγανητές αλλά θα φτιάχνονται στον φούρνο - Τα 5 μυστικά

Γευστικές πατάτες: Θα 'ναι σαν τηγανητές αλλά θα φτιάχνονται στον φούρνο - Τα 5 μυστικά

Το ότι οι τηγανητές πατάτες αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς διατροφικές ατασθαλίες δεν είναι κάτι κρυφό. Το ότι μπορούμε να τις ψήσουμε στον φούρνο διατηρώντας το σχήμα τους, αλλά μειώνοντας τις θερμίδες τους είναι κάτι που επίσης γνωρίζουμε.

Αυτό που πιθανόν να μην ξέρετε είναι ότι υπάρχουν μερικά μυστικά, τα οποία θα χαρίσουν στις φουρνιστές τηγανητές πατάτες την τραγανότητα, τη γεύση και την υφή των αυθεντικών. Για να τα δούμε!

Κόβουμε σωστά

Όπως η αυθεντικά απολαυστική τηγανητή πατάτα, έτσι και αυτή που φτιάχνουμε στον φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στο εσωτερικό και τραγανή εξωτερικά. Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει να είναι κομμένη στο σωστό σχήμα και μέγεθος. Σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Ούτε πιο λεπτές, ούτε πιο χοντρές. Διαφορετικά, είτε θα καεί το σώμα τους πριν ψηθούν σωστά, είτε δεν θα γίνουν τόσο τραγανές όσο επιθυμούμε.

Το σωστό στέγνωμα

Ένα από τα μυστικά της επιτυχημένης τηγανητής πατάτας είναι η ποσότητα υγρασίας που περιέχει. Και αυτό, γιατί η υγρασία που υπάρχει στην επιφάνεια κάθε πατάτας δεν θα επιτρέψει στο λάδι να καλύψει όλη της την επιφάνεια με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να καεί. Αφού τις κόψουμε λοιπόν, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η περιττή υγρασία.

Πόσο λάδι χρειάζονται;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ένας από τους λόγους – ίσως ο σημαντικότερος – που επιλέγουμε να ετοιμάσουμε πατάτες τηγανητές στον φούρνο είναι ότι έτσι τις μετατρέπουν σε πιο υγιεινό γεύμα. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να τις κάνουμε να κολυμπάνε μέσα στο λάδι. Είναι, όμως, απαραίτητο κάθε μερίδα να έχει λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια της, προκειμένου να ψηθεί σωστά. Για να γίνει σωστά, προτιμήστε να ραντίσετε ομοιόμορφα με 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το μυστικό συστατικό

Μπορεί στις περισσότερες συνταγές για διά του φούρνου πατάτες τηγανητές να πρωταγωνιστούν το ίδιο το υλικό, το αλάτι και μερικά μπαχαρικά, όμως, υπάρχει ένα ακόμα συστατικό, που λίγοι γνωρίζουν, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι άλλο από το κορν φλάουρ, του οποίου η δράση επικεντρώνεται στο να απορροφά την υγρασία από την επιφάνεια της πατάτας και να συμβάλλει στο καλύτερο ψήσιμο της.

Το στήσιμο και το ψήσιμο δίνουν την πιο καθοριστική πινελιά

Το ξέρατε ότι οι πατάτες θα πρέπει να είναι καλά απλωμένες σε μια στρώση στο ταψί για να ψηθούν σωστά; Στην αντίθετη περίπτωση – αυτή δηλαδή που το ένα κομμάτι ακουμπάει το άλλο - θα μαγειρευτούν στον ατμό και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου τραγανό. Όσον αφορά το ψήσιμο, καλό είναι να κρατάει 20-25 λεπτά στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Και μόλις το χρώμα τους γίνει χρυσαφί, είναι έτοιμες να σερβιριστούν με αλατάκι και μυρωδικά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top