ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθηένου ο Ελληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - «Η Ελλάδα δίπλα στο λαό της Κύπρου»

Στην Αθηένου ο Ελληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - «Η Ελλάδα δίπλα στο λαό της Κύπρου»

Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον λαό της Κύπρου στη διεκδίκηση των δικαίων του, δήλωσε στον Δήμαρχο Αθηένου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης τον ακριτικό Δήμο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργαντάς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου Κώστα Καδή και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων, επισκέφθηκαν την Αθηένου, όπου και ξεναγήθηκαν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο.

Ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς ενημέρωσε τους επισκέπτες μεταξύ άλλων «για την κατάσταση της Αθηένου σε σχέση με την κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα, το πρόβλημα με την κλειστή δίοδο Πυροΐου και τη μεγάλη ανάγκη διάνοιξή της καθώς και για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία μετέχει ο Δήμος και στα οποία συμμετέχουν και Ελληνικές πόλεις και άλλοι φορείς. Ενημέρωσε επίσης για τα πολλά στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθηένου που έχουν εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο της Ουνέσκο».

Η έφορος του Μουσείου Νόνη Παπουή «παρουσίασε τις τρεις συλλογές του Μουσείου, την Αρχαιολογική, την Εκκλησιαστική και την Εθνογραφική, με αναφορές στην αρχαιότητες της περιοχής, τον μοναχό Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη και πολλά άλλα».

Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι «έμεινε εντυπωσιασμένος με αυτά που είδε, συνεχάρη τον Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον λαό της Κύπρου στη διεκδίκηση των δικαίων του».

Ο Δήμαρχος Αθηένου εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες» στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας για την επίσκεψή του στον ακριτικό Δήμο που δίνει, όπως είπε «τα δικά της θετικά μηνύματα στους ακρίτες Αθηενίτες. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή για τη διευθέτηση της επίσκεψης και τη συμπαράστασή του στην ακριτική Αθηένου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση παρόντες στην επίσκεψη ήταν και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Aljustrel της Πορτογαλίας, η οποία επισκέπτεται την Αθηένου για ενημέρωση για την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πόλεις Εθελοντισμού+». Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο Δήμαρχος Carlos Teles, ο πρώην Δήμαρχος και νυν βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Πορτογαλίας Nelson Brito και ο συνεργάτης τους στον Δήμο Aljustrel Marcos Aguiar.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top