ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα γεμίσει η Λευκωσία ταξί

Θα γεμίσει η Λευκωσία ταξί

Η Αρχή Αδειών κινητοποιείται για την δημιουργία περισσότερων «πιατσών» για ταξί.

Πάγια θέση του Δ.Σ. της Αρχής Αδειών είναι η δημιουργία όσο το δυνατό περισσότερου αριθμού «πιατσών» για τα ταξί, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και των ίδιων των οδηγών ταξί, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή την εξαγγελία μέτρων του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, περιλαμβανομένης της δίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου και το κλείσιμο δρόμων στη Λευκωσία, η Αρχή Αδειών αναφέρει ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων της, έχει την ευθύνη της υλοποίησης του αιτήματος της Τοπικής Αρχής για έγκριση δημοσίου χώρου στάθμευσης («πιάτσας»), δια της αλλαγής των στοιχείων στην άδεια οδικής χρήσης εκάστου επαγγελματία οδηγού.

Προτού υλοποιηθεί ένας δημόσιος χώρος στάθμευσης, προστίθεται, η Αρχή Αδειών θα πρέπει να λάβει τις σχετικές υποδείξεις του οικείου Δήμου ή Συμβουλίου Βελτιώσεως, καθώς και τη συγκατάθεση της Αστυνομίας.

Για τη δημιουργία «πιατσών», αναφέρεται ότι έχουν γίνει επαφές με δημάρχους της περιοχής Λευκωσίας, ενώ προγραμματίζονται και άλλες  με το σύνολο των δημάρχων.

Συγκεκριμένα για την περιοχή Λευκωσίας, αναφέρεται ότι έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα εννέα «πιάτσες» σύνολο 21 θέσεων, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες.

Για τη δημιουργία «πιάτσας» στην οδό Κωστάκη Παντελίδη, αναφέρεται ότι λόγω των έργων της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, το Δ.Σ. της Αρχής Αδειών, αλλά και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Ταξί Λευκωσίας έχουν ενημερωθεί ότι το δημαρχείο θα επανέλθει στο θέμα μετά το πέρας των έργων.

Παρά την επιπλέον δημιουργία «πιατσών», έκαστος οδηγός ταξί ήδη κατέχει τον δικό του χώρο στάθμευσης, ο οποίος αναγράφεται στην άδεια οδικής χρήσης που κατέχει, ενώ στους δημόσιους χώρους στάθμευσης δικαιούνται να σταθμεύουν εκ περιτροπής όλοι οι οδηγοί ταξί, νοουμένου ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top