Χρ. Γιαννάκη: «Ο καρκινοπαθής είναι δικαιούχος του ΓεΣΥ και του ανήκουν αυτά τα φάρμακα, δεν είναι α-λα-καρτ»

Χρ. Γιαννάκη: «Ο καρκινοπαθής είναι δικαιούχος του ΓεΣΥ και του ανήκουν αυτά τα φάρμακα, δεν είναι α-λα-καρτ»

Έντονες επικρίσεις κατά του ΟΑΥ διατύπωσε κατά τη σημερινή (1/12) συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, το Υπουργείο Υγείας μέσω της Γενικής του Διευθύντριας, Δρ Χριστίνας Γιαννάκη, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη σε ό,τι έχει να κάνει με τους ασθενείς που μέχρι και σήμερα συνεχίζει να στηρίζει το Υπουργείο.

Μάλιστα και αναφερόμενη στους καρκινοπαθείς, η κα Γιαννάκη τόνισε: «Είναι σημαντικό ότι δεν μπορεί σήμερα ένας άρρωστος που είναι καρκινοπαθής να γράφει σε εμάς εμείς να τον βοηθήσουμε.. Δεν ξεκινούμε μία θεραπεία και τη σταματούμε».

«Εμείς έχουμε ανθρώπους καρκινοπαθείς που τους κρατούμε στη ζωή από το 2016, και αυτό το Υπουργείο Υγείας. Θα συνεχίσουμε ως κράτος να στηρίζουμε τον ΟΑΥ, αλλά θα πρέπει να αναλάβουν αυτή τη μεγάλη ευθύνη», επεσήμανε.

Παράλληλα, κατά την παρέμβασή της, παρέθεσε στοιχεία, βάσει των οποίων, το Υπουργείο Υγείας πετύχαινε προ ΓεΣΥ μείωση στο κόστος αγοράς φαρμάκων και αναλωσίμων έως και 1600%.

Όπως χαρακτηριστικά υπέδειξε, «τέτοιες αυξήσεις στις τιμές δεν δικαιολογούνται, αφού αυξήθηκαν οι δικαιούχοι κατά 58% με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, άρα θα αναμένετο οι τιμές να ήταν χαμηλότερες αφού το αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δηλαδή οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες».

Σημειώνεται πως, η Επιτροπή Ελέγχου ασχολήθηκε με τη σχετική Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να αφήνει υπονοούμενα και για μίζες, αφού, όπως είπε, ο ΟΑΥ αντί να ακολουθεί τις διαδικασίες δημόσιων προσφορών υιοθετούσε τις τιμές που οι έμποροι πρότειναν ή αγόραζαν μέσα από καταλόγους που ο ίδιος κατήρτισε. «Αυτό είναι υψηλού κινδύνου για θέματα διαφθοράς, διαφθοράς μεταξύ ιατρών και προμηθευτών ή των νοσοκομείων και των προμηθευτών», τόνισε.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Σταύρος Μιχαήλ, ζήτησε πίστωση χρόνου αναγνωρίζοντας την ύπαρξη προβλημάτων και στρεβλώσεων.

Δείτε σχετικό βίντεο από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE