ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ταξίδι στην Ελβετία στο επίκεντρο της δίκης του τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Το ταξίδι στην Ελβετία στο επίκεντρο της δίκης του τέως Μητροπολίτη  Κιτίου

Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται ότι το 1981 επιτέθηκε άσεμνα σε ανήλικη 16χρονη. Κατά τη σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ο Παύλος Αναστασιάδης, πρώην διευθυντής του ξενοδοχείου Sun Hall, που βρίσκεται στην παραλία των Φοινικούδων, το οποίο ανήκει στο Διανέλλειο Ορφανοτροφείο. Να σημειωθεί, ότι το διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω ορφανοτροφείου προεδρεύει ο εκάστοτε Μητροπολίτης Κιτίου.

Στην κυρίως εξέτασή του, ο κ.Αναστασιάδης, απαντώντας σ’ ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Μιχάλη Πική, αναφέρθηκε σ’ ένα ταξίδι που έκανε στην Ελβετία, στο πλαίσιο τουριστικής έκθεσης, γύρω στο 1980. Θυμίζουμε, ότι η παραπονούμενη στην υπόθεση αυτή, η οποία σήμερα είναι 57 χρόνων, είχε αναφέρει στην κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου πως όταν επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη στο γραφείο του, αυτός της έδειξε φωτογραφίες από ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Ελβετία, μέσα σε τελεφερίκ, αγκαλιά με κάποιες γυναίκες. Ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι είχε ταξιδέψει μαζί με τον Μητροπολίτη Κιτίου στην Ελβετία και πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν συνεχώς μαζί του. Όπως είπε, δεν τον είδε να μπαίνει σε τελεφερίκ.

Ανέφερε, ακόμα, ότι με τον Μητροπολίτη πήγαν μαζί σε διάφορά γεύματα και δείπνα, σε κάποια από τα οποία παρών ήταν και ο νυν Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου, που τότε ήταν αποσπασμένος στη Γενεύη. Αντεξετάζοντας τον μάρτυρα, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Άννα Γιάλλουρου επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία του, υποβάλλοντάς του πως δεν ήταν συνεχώς μαζί με τον Μητροπολίτη, διότι έμεναν σε διαφορετικά δωμάτια.

Μεγάλο μέρος της αντεξέτασης αναλώθηκε και στο γεγονός ότι ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου έβγαλε τα ράσα του στην Ελβετία και φορούσε κοστούμι με γιλέκο και καπέλο. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ρώτησε τον Μητροπολίτη γιατί έβγαλε τα ράσα και αυτός τού απάντησε ότι οι ιερωμένοι δικαιούνται να βγάζουν τα ράσα τους όταν είναι σε ταξίδι στην Ευρώπη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Δεκεμβρίου με την κατάθεση άλλων μαρτύρων υπεράσπισης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top