ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένταση μεταναστών στη Λάρνακα - Άρχισαν να διαπληκτίζονται και παρενέβη η Αστυνομία

Ένταση μεταναστών στη Λάρνακα - Άρχισαν να διαπληκτίζονται και παρενέβη η Αστυνομία

Νέα ένταση προκλήθηκε στο επαρχιακό γραφείο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, όταν ομάδες μεταναστών από αφρικανικές χώρες άρχισαν να διαπληκτίζονται, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας για να επιβάλει την τάξη.

Το νέο επεισόδιο, που ήρθε να προστεθεί σε σειρά άλλων το τελευταίο διάστημα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι την Τρίτη το πρωί κατήλθαν σε μισάωρη στάση εργασίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων, αφού τίθενται θέματα ασφάλειάς τους.

Το επεισόδιο μεταξύ των αλλοδαπών, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το επαρχιακό γραφείο των ΥΚΕ, όταν ομάδες μεταναστών άρχισαν να λογομαχούν για το ποιος έχει προτεραιότητα. Στο χώρο δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία του το γραφείο και να κληθεί η Αστυνομία, μέλη της οποίας, επέβαλαν τελικά την τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΥΚΕ, προκειμένου να αποφεύγονται αντίστοιχα περιστατικά βίας και συνωστισμός, το τελευταίο διάστημα άρχισε να υιοθετείται σε όλες τις επαρχίες το μοντέλο του γραφείου της Λακατάμιας, το οποίο είναι πιο λειτουργικό. Πλέον όσοι προσέρχονται στις ΥΚΕ πρέπει να έχουν ραντεβού, έχει αλλάξει ο τρόπος παραλαβής αιτήσεων, ενώ γίνονται επισκέψεις και σε σπίτια.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν σπεύσουν στο χώρο άτομα χωρίς ραντεβού και επιμένουν να εξυπηρετηθούν, σύμφωνα με τις ΥΚΕ.

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο των Αγίων Αναργύρων πάντως, διαμηνύουν πως εάν συνεχίζουν τα επεισόδια και η ένταση στο χώρο, θα κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασής τους.

 *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top