ΚΥΠΡΟΣ

Επιτελείο Χριστοδουλίδη: Χαιρετίζει την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού

Επιτελείο Χριστοδουλίδη: Χαιρετίζει την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού

Την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 χαιρετίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Χριστάκης Πατσαλίδης εκ μέρους του επιτελείου του υποψηφίου για την Προεδρία προέβη σε δήλωση λέγοντας ότι «χαιρετίζουμε την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023. Έρχονται ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία και για αυτό θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να υλοποιηθούν πολιτικές που θα στηρίζουν τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την οικονομία, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει ξεκάθαρο σχέδιο από την πρώτη ημέρα για μια πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική οικονομία, για αντιμετώπιση της ακρίβειας, για στήριξη των ευάλωτων ομάδων, στήριξη των επιχειρήσεων, για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, μετάβαση στην ψηφιακή εποχή τάχιστα και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Όλα αυτά απαιτούν συνεργασία, συνέργειες και ενότητα, την οποία ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα κάνει πράξη με την συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οικονομολόγος Δρ. Χριστάκης Πατσαλίδης, εκ μέρους του επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Χαιρετίζουμε την έγκριση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023 από την Βουλή των Αντιπροσώπων, που είναι η σημαντικότερη νομοθετική πράξη του κοινοβουλίου. Οι δυνατότητες που παρέχει ο κρατικός προϋπολογισμός θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση των θετικών προοπτικών της κυπριακής οικονομίας και σε αυτές θα βασιστούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής. Με την ενότητα της πολιτικής ηγεσίας και την συνεργασία μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας μπορούμε να ανταποκριθούμε συλλογικά στις προκλήσεις της χώρας και στις προσδοκίες της κοινωνίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top